Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [672. rész]


2021-12-18

Ma "a világ elsőszámú spanyol-ajkú heavy metal bandája" zenél!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 672. rész

AVALANCH - 'La Flor En El Hielo'

Az Avalanch egy spanyol heavy / power metal banda, ami 1993-ban alakult meg, Asturias városában. Alberto Rionda gitáros / dalszerző / producer vezetésével a csapat mindeddig 9 teljes értékű stúdióalbumot, 3 válogatás-lemezt, valamint több koncertlemezt / DVD-t adott ki. Nagylemezeiket alkalmanként angol és spanyol nyelvű vokálokkal ellátva egyaránt kiadják.

A banda eredetileg Speed Demons-ként volt ismert (még a nyolcvanas évek végén); 1989-ben változtatták nevüket "Avalancha"-ra, amikor lavinaként rájuk szakadt próbatermük mennyezete... Mire első albumuk megjelent, már a leegyszerűsített Avalanch nevet viselték.

Az 1994-es év végén úgy tűnt, hogy feloszlik a zenekar, miután kilépett a felállásból Juan Ángel Aláez, Javier De Castro és Charly García, de a maradék tagok (vagyis Alberto Ardines és Juan Lozano) úgy döntöttek, bevesznek maguk mellé három új tagot: Alberto Rionda későbbi bandavezért, illetve a WarCry egykori zenészeit, Francisco Fidalgo-t és Víctor García-t.

Az alapító Alberto Ardines-t és az énekes Victor García-t 2002-ben rúgták ki az Avalanch-ból - a két zenész ezt követően indította újra Victor eredeti bandáját, a WarCry-t; habár annak felállása egyetlen eredeti tagot sem számlált.

Közel húsz évnyi aktivitást követően, az Avalanch tagjai 2012 augusztusában döntöttek úgy, hogy átmenetileg visszavonulót fújnak (erre a döntésre a Leyendas del Rock fesztiválos fellépésük után került sor). A feloszlás előtti utolsó koncertjüket a Scorpions előzenekaraként rendezték meg, két mexikói (Monterrey City, Mexico City) esemény alkalmával, 2012 szeptemberében.

A feloszlást követően minden Avalanch-tag (Francisco Fidalgo kivételével) új projektbe vágott: Alberto Rionda, Marco Alvarez és Chez Garcia, valamint az Amadeüs egyes tagjai megalapították az Alquimia zenekart; Dany Leon és Marco Alvarez visszatért régi bandájába, a La Destileria-ba; Ramon Lage pedig a spanyol metalbanda, a Human tagjaként folytatta karrierjét.

Az Avalanch 2016-ban állt ismét össze, mint egy "nemzetközi all-star banda". Azóta két nagy- és számos kislemezük is megjelent, rajtuk olyan neves vendégzenészek közreműködésével, mint Mike Terrana dobos (Malmsteen, Rage, Empire, stb.), Jorge Salán gitáros (Jeff Scott Soto, Joe Lynn Turner), Dirk Schlächter basszusgitáros (Gamma Ray) és Magnus Rosén (HammerFall, Tony Martin).

Zeneiségét tekintve az Avalanch alapvetően heavy / power metal zenét játszik, progresszív elemekkel megfűszerezve. Emellett a hard rock, a pop és a folk műfajok is éreztetik hatásukat dalaikon. Annak ellenére, hogy lemezeik megjelennek Európában és Észak-Amerikában is, elsősorban Latin-Amerika területén szoktak turnézni. Sőtmitöbb, a nemzetközi sajtó "a világ elsőszámú spanyol-ajkú heavy metal bandájaként" tartja számon őket!

Bővebb infók, friss hírek: www.avalanch.net

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [672. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás