Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [675. rész]


2022-01-22

Egy rég elfeledett, legendák alkotta, és annál nagyobb hírnévre érdemes projektet elevenítünk fel ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 675. rész

SUPERSHINE - 'Going Down'

A Supershine zenekart a doom-legenda Bruce Franklin (Trouble) hozta létre az anyabanda üresjárata idején; méghozzá egy másik neves Illinois-i zenész-legendával, a King’s X frontember-bőgősével, Doug Pinnick-kel közösen. Mellettük több kiváló zenész működött közre ebben a projektben, mind a Trouble, mind a King’s X tagjai közül: a dobokat Jerry Gaskill (King’s X), valamint a Trouble alapítótag (a bandából többször kiszálló) Jeff Olson kezelte; míg Ty Tabor (a King’s X gitárosa) a hangmérnöki munkálatokban segédkezett. A Supershine dalait - egy kivételével - közösen jegyzi Franklin és Pinnick; a produceri munkákat is ketten megosztva végezték.

Az alapvetően stoner / doom metal zenében utazó Supershine mindössze egyetlen albumot adott ki: két évvel az 1998-as megalakulást követően látott napvilágot a 'Supershine' lemez, amit a Metal Blade Records gondozott. A 12 számos korong egyik érdekessége, hogy felkerült rá egy Grand Funk Railroad-feldolgozás ('Shinin' On'); vendégként pedig a Galactic Cowboys magyar származású Hammond-orgonistája, Wally Farkas játszott rajta.

A csapat önmagáról elnevezett albuma jó egyévnyi munka eredményeként született meg, de végül minden különösebb visszhang nélkül feledésbe is merült... habár a Metal Blade kiadó eredetileg négy albumos szerződést akart; ebből nem lett semmi). Továbbá, a megrögzött rajongók nem vették valami jó néven Doug érezhetően slágeresebb, könnyedebb témákon edzett vokálját sem; ellenben Bruce Franklin-nek felrótták, hogyha ennyi minden van még a tarsolyában, akkor minek kellett abbahagyni a Trouble-t...

Pillanatnyilag is meglehetősen kevés infó van a Supershine zenekarról a neten (hivatalosan például soha nem is jelentették be a feloszlásukat), és a legtöbb helyen is csak nagyon mellékesen említik a projektet. Ettől függetlenül bátran kijelenthető, hogy a Supershine mind Pinnick, mind pedig Franklin munkásságának egyik legragyogóbb fénypontja.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [675. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás