Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [678. rész]


2022-02-02

Rock, funk és blues zene keveréke - vérbeli legendák előadásában!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 678. rész

FLESH & BLOOD - 'Ready To Roll'

A Flesh & Blood egy rövid életű blues / hard rocker szupergroup volt, ami a kilencvenes évek végén működött.

Az "egylemezes" Flesh & Blood zenekart Mark Mangold billentyűs (Touch, Drive She Said), Danny Vaughn énekes (Tyketto), Al Pitrelli gitáros (Savatage, Joe Lynn Turner, Alice Cooper), Chuck Bonfante dobos (Saraya, Drive She Said) és Mitch Distefano basszusgitáros alkotta. Az all-star csapat egyetlen, 'Blues for Daze' (1997) című albuma egy blues-alapú hard rock / classic rock album, némi AOR / melodic rock-beütéssel megfűszerezve.

A lemezen olyan klasszikussá vált dalok szerepelnek, mint a 'Feel The Power', a 'Shake Ya Tail Feather', a címadó szám, az 'I Know Where You Been', a balladisztikus 'Bed Of Roses', a 'Jenny Doesn’t Live Here Anymore', a 'Man Enough' és a klasszikus 'Voodoo Moon'.

Az eredetileg 1997-ben megjelent 'Blues for Daze' nemrég teljes egészében remaszterizált, felújított hangzású formában került újrakiadásra, digitálisan, bónusz dalokkal kiegészítve, melyek a következők: 'Riverside' (akusztikus változat), 'Ready To Roll'.

Mark Mangold billentyűs elmondta a 2021-es reissue kapcsán: "Nagyon izgatott vagyok, hogy újra felelevenedik bluesos-funkys muzsikánk; méghozzá bónusz dalokkal kiegészítve. A mai napig imádom hallgatni ezt az albumot. "Mamma say stank"...".

A '90-es évek közepén rögzített 'Blues for Daze' hivatalos forgalomban hosszú ideje nem volt kapható; így a lemez igazi gyűjtői kinccsé vált az évtizedek alatt. 2020 őszén újra összeállt a kultikus csapat, hogy két új felvételt rögzítsen - ezek egyike a 'Ready To Roll', ami egy teljesen új szerzemény; a másik pedig a 'Riverside' akusztikus verziója, melyben Danny Vaughn nem csak a mikrofon mögött, de akusztikus gitáron és hárfán is fitogtatja tehetségét.

Vaughn hozzátette: "Hosszú ideje szerettem volna folytatást készíteni ehhez a klasszikus albumhoz; így az, hogy két új felvétellel egészíthettük ki az eredeti lemezt, egyfajta igazságtétel számomra; a rajongóknak pedig csak hab a tortán. Hallgassátok hangosan ezeket a dalokat!".

A 'Blues for Daze' újrakiadását itt lehet megvásárolni.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [678. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás