Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [680. rész]


2022-02-09

Dark-melodic-power-thrash zene a világegyetem központjából!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 680. rész

LET US PREY - 'Halo Crown'

A Let Us Prey egy bostoni "dark melodic power thrash" banda, amit 2015-ben alapítottak a Frozen, a Meliah Rage és az Angor zenekarok egykori tagjai.

A Let Us Prey együttest az a Marc Lopes énekes vezeti, akit a metal-rajongók az ex-Manowar gitáros Ross Friedman bandája, a Ross The Boss, valamint a legendás Meliah Rage frontembereként ismerhettek meg. A banda másik vezéregyénisége Jon Morency gitáros, akinek révén számos különböző metal-stílus elegyedik a Let Us Prey dalaiban. A csapat kalandos zenei világában hallhatók thrash, death, power és progresszív metal-elemek, valamint indusztriális témák és szimfónikus billentyű-játék is. A dob-témák sebészi pontosságúak és kegyetlenül tempósak, de mégsem szólnak mechanikusan; a gitárok durvák és brutálisak, de egyben harmonikusak és dallamosak is. Nem is beszélve Lopes könyörtelen thrash / death metalista stílusáról, valamint sokszínű és változatos hangjáról, amibe belefér a hörgés, a Halford-szerű magasságok és a végtelen dallamosság egyaránt.

A Let Us Prey első nagylemeze, a 'Virtues of the Vicious' a 2016-os debütáló EP, a 'The Saint of Killers' folytatásaként jelent meg két évvel ezelőtt. A teljes értékű albumot Pete Rutcho (Revocation, Havok, Bury Your Dead) és Nick Bellmore (Hatebreed, Toxic Holocaust, Five Finger Death Punch) hangmérnökökkel vette fel a banda. Az M-Theory Audio kiadó 2020. július 24-én dobta piacra a lemezt; méghozzá CD-n, digitálisan és limitált bakeliten (rendelés itt).

A 'Virtues of the Vicious' albumon Lopes és Morency mellett Darin Moyen dobos (Angor, Widow Sunday) és Steven Lanning basszusgitáros (The Duende Project) játszik; nem mellesleg pedig szerephez jutott néhány neves vendég is - köztük az Anthrax szólógitárosa, Jon Donais, a Halford-banda pengetőse, “Metal” Mike Chlasciak, valamint Jimi Bell (House Of Lords, Autograph) és a néhai Oli Herbert (All That Remains).

A Let Us Prey korábban többször is turnézott az Államokban: olyan bandák társaságában álltak színpadra a múltban, mint a Soilwork, a Suffocation, a Soulfly, a Life Of Agony, a Metal Church, a Battle Beast vagy a Scar Symmetry. Habár a koronavírus miatt számos koncertet és turnét le kellett mondaniuk az utóbbi időben, 2022 végére újabb észak-amerikai turné, valamint egy európai körút is kilátásban van! A koncerteken általában beugrós basszusgitárossal állt fel a banda: ez a szóban forgó személy jelenleg Pete Gelles (Blacksoul Seraphim, Downpour).

A csapat legutóbb 2021 májusában hallatott magáról - ekkor jelent meg az 'In Suffering' című digitális kislemezük.

A Let Us Prey Facebook-oldala itt érhető el. Bővebb infók, friss hírek: www.letuspreyband.com

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [680. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás