Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

CD

ASTRODUST

A KEZDET A VÉG

A kép nagyításához kattintson a képre.

Ár:1 500 Ft
990 Ft (2.5 €)

Nézd meg a zenekar oldalát

Értesítést kérek, ha a termék akciós

Számcímek:
1. Ahogyan múlik az álom
2. Halálunk ára
3. Új kezdet
4. Válaszok nélkül
5. Ébredés,Végső felvonás
6. Ösztön
7. Az érzékelés kapui
8. Lehunyt szemmel
9. Keserű ébredés (instrumentális)

Kiadó: Nail Records

Megjelent: 2008.03.03.

Stílus: Melodic Death Metal

Alakult: 1999, Magyarország

Egyéb információ:

Az Astrodust alakulásának kezdetei körülbelül 1999 õszére tehetõk, a csapat magja ekkor állt össze egy komoly, jól mûködõ, koncertezõ zenekar alapításának motivációjával. Hárman a csapatból -a gitárosok Tolner Zoltán (Toló) és Halupka Zsolt (Halu), valamint a basszer Szénási Gergely (Geri)- már együtt zenéltünk a középiskolás garázs-idõszakunkban is, az elsõ zenekari tapasztalatokat együtt éltük át, de ez a formáció természetesen még nem volt túlságosan komoly.

A tanulóéveinket, kezdeti szárnypróbálgatásunkat jelentette, 1996-tól pedig már más utakat jártunk, különbözõ bandákban. 1999-ben immár tapasztaltabban, szilárdabb elképzelésekkel jöttünk össze ismét, a fent említett "maghoz" pedig csatlakozott Racs Attila dobos is.
A frontemberi poszt sajnos elég sokáig üres volt, egyszerûen nem találtunk megfelelõ énekest, annak ellenére, hogy folyton kerestük az alkalmas embert. Végül az Agregator-ban is tevékenykedõ Mikus Tamás (Tass) egészítette ki a zenekart énekesként 2002-ben. A zenekar tehát ettõl az évtõl teljesedett ki, és került koncertképes állapotba. A számok többségével már rendelkeztünk ebben az idõszakban, mivel a próbatermi munka folyamatosan zajlott addig is.

A számok írásával és azoknak az ötleteknek, daloknak az elhagyásával, amelyek végül nem állták ki saját kritikánkat, eddigre nagyrészt kialakult a ránk jellemzõ zenei hangulat is. A stílusunkra leginkább a skandináv dallamos metált játszó csapatok zenéje volt nagy hatással (pl.: Sentenced, In Flames, korai Amorphis), kétségtelenül ebben a zenei világban szeretnénk megtalálni a saját árnyalatunkat.

A munka 2002-ben nagyon gyorsan haladt, az volt a cél, hogy végre koncertezhessen a csapat, valamint a tatabányai Zenészegylet berkein belül szerepelni akartunk a soron következõ Taz-Mánia lemezen is. Ezért stúdióba vonultunk, és elkészítettük elsõ, promóciós-jellegû demónkat a tarjáni Aichon-ban. Errõl az anyagról az Asztrálpor címû szám fel is került a Peron Music Foundation által gondozott harmadik Taz-Mánia korongra, mely a Jubileum címet viselte. 2002 decemberében pedig ennek a lemeznek a bemutató koncertjén debütáltunk élõben a tatabányai Puskin Mûvelõdési Központban, sikerrel. 2003-ban elkezdõdött a koncertezés, fõként a Dunántúlon. Itt azonban sok nagyobb városban, klubban játszottunk Soprontól Esztergomon és Dunaújvároson át Budapestig. Közben szerepeltünk néhány rádióinterjúban (Tatabányán és Gyõrben) és a Metal Hammer-ben is olvashattak rólunk a Demonstrációban, ahol szintén jó kritikát kapott a csapat. A kezdeti sikerek és pozitív visszajelzések tovább motiváltak bennünket is, így felkészültünk egy nagyobb lélegzetû anyag stúdiófelvételéhez, melyet 2003 telén meg is kezdtünk az esztergomi Genezáret Stúdióban. A többszakaszos munkálatok 2004 elején fejezõdtek be, végül egy egész albumot rögzítettünk, 9 számmal.

Sajnos éppen ekkor következett egy tagcserékkel terhelt idõszak, így az albumot akkor nem tudtuk megjelentetni. Bokros teendõik és a több zenekarral járó feszített életvitel enyhítése miatt Attila és Tass is megvált a zenekartól, ennyit már nem bírtak bevállalni. Mindketten játszottak továbbra is korábbi csapataikban (Sable, Agregator) és mivel alapító szerepet játszanak bennük, ezek élveztek elsõbbséget számukra. Nem haraggal váltunk el, továbbra is jó a viszony köztünk és a zenekarok között is.
Helyettük azonban sürgõsen új tagokra volt szükség. Szerencsére ez nem tartott olyan sokáig, mint a korábbi frontemberkeresés. Viszonylag hamar rátaláltunk Takács Tamásra (Szaki), az új dobosra és Tóth Miklósra, az új énekesre.
Mindketten tapasztalt zenészek, Szaki a Gyökerekkel fesztiválokon, nagyobb rendezvényeken játszik a mai napig, Miki pedig szintén énekelt az Agregator-ban. A cserék azonban így is eléggé visszavetették a zenekart, mivel az új tagoknak be kellett tanulni a számokat, fõleg az albumosokat, hogy végre azzal is kezdhessük valamit.

Tehát egy idõre eltûntünk, de folyamatosan dolgoztunk a próbateremben, hogy az új csapat is ütõképes legyen. Közben felkerültünk a 2004-es, negyedik Taz-Mánia lemezre, a Platinumra is Keserû cseppek címû számunkkal, melyet már az albumról választottunk ki. Mikor már kezdett összeérni az új formáció, kezdtünk lehetõségeket keresni az album kiadására, terjesztésére. A Metal Hammer-hez vezetett az utunk, akik végül elvállalták az album gondozását.

Számos egyeztetés és megbeszélés után, sokat csúszva, végre 2005 októberében jelent meg a lemez Jégbezárt Világ címmel. Az album köré egy lemezbemutató fellépéssorozatot szerveztünk más zenekarokkal karöltve.

2007-ben két újabb tagcsere következett.Takács Tamás helyére Horváth Gábor ült a dobok mögé,akit a Depths of Desecration zenekarból ismerhetnek,illetve Szénási Geri helyére Schlick Attila érkezett mint basszusgitáros.Mindketten elég gyorsan beilleszkedtek és az új számok már velük készültek.Az új dalok egy kicsit átformálták a stílust,amely Siller Zsoltnak köszönhetõ leginkább aki állandó billentyûse lett  zenekarunknak.A csapat így hattagúvá bõvült.Dallamai meghatározóvá váltak és a stílusjegyek leginkább a dallamos doom-góthic irányzatot tükrözik.

A Jégbezárt Világ után két évvel 2007 nyarán rögzítettük második albumunkat az Audioplanet Stúdióban mely jelenleg kiadásra vár.Az album címe, A KEZDET A VÉG.A lemez egyik érdekessége,hogy Jaya Hari das vokálozik rajta a Mantra zenekarból. Az album a Nail Records-nál fog megjelenni hamarosan. A zenekar egy lemezbemutató turnén fog résztvenni 2008 tavaszától az ország nyugati régiójában,illetve Budapesten.


Termék ajánlása

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.