Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

DEATHSTARS - 2021-re halasztották az új albumot és az európai turnét; szeptemberben Budapesten is fellép a banda

2020-08-06
A svéd indusztrális rockbanda öt év kihagyás után új albumon dolgozik.

A 2015-ben átmenetileg feloszlott Deathstars egy közel öt éves szünetet szakított meg év elején a bejelentéssel: 2020 őszén új albumot adnak ki, a Nuclear Blast Records jóvoltából (az elsődleges tervek szerint idén tavasszal jelent volna meg az album, de "családi ügyek és magánéleti problémák" miatt el kell halasztani az időpontot ősz végére). Lévén azóta közbeszólt a globális koronavírus-járvány, a következő album megjelenését most áttették 2021-re.

Másik hír, hogy visszatért a bandába Cat Casino gitáros, aki a korai években kulcs fontosságú szerepet töltött be a zenekar életében. Cat - aki az utóbbi időben producerként és Hank von Helvete (ex-Turbonegro) szólógitárosaként tevékenykedett - eredetileg a 'Termination Bliss' album 2006-os turnéján csatlakozott a Deathstars-hoz, de 2012-ben távozott, magánügyi gondjai miatt.

Az újjáalakult Deathstars négy éven belüli első koncertjét 2019. június 21-én adta, a belga Graspop fesztiválon; de július és augusztus folyamán is felléptek több világhírű európai fesztiválon (pl. Masters Of Rock, Wacken, stb.). Ezeken a koncerteken Marcus Johansson, a Reach együttes dobosa ült a felszerelés mögött; lévén a banda előző ütőse, Oscar "Vice" Leander 2017-ben átigazolt a Tribulation-be.

A korábbi hírek szerint a banda 2020 őszén lebonyolított volna egy nagyszabású európai headliner turnét is, az új album promóciója keretében. A körút során október 2-án léptek volna fel a budapesti Dürer Kert színpadán. Lévén a globális járvány-helyzet a turné megrendezésébe is beleszólt, a banda az európai körutat is áthelyezte a 2021-es esztendőre.

2021 tavaszán és őszén kerül tehát megrendezésre a Deathstars következő európai körútja, ami végül 2021. szeptember 23-án érkezik Budapestre, az A38 Hajóra!

A Deathstars aktuális turné-beosztása itt található meg. Hamarosan jönnek a friss infók az új album kapcsán is!

A Deathstars 2014 júniusában adta ki legutóbbi, 'The Perfect Cult' című albumát - erről bővebben itt írtunk.


DEATHSTARS - 2021-re halasztották az új albumot és az európai turnét; szeptemberben Budapesten is fellép a banda
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.