Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

20 év után itt a SANCTUARY vadonatúj dala!

2014-08-21
A nemrégiben újra összeállt kult-metal banda, a Sanctuary - melynek tagja Warrel Dane, a Nevermore frontembere - október 6-án adja ki régóta várt harmadik nagylemezét.

2010-ben a Sanctuary négy alapítója, Warrel Dane, Jim Sheppard, Lenny Rutledge és Dave Budbill néhány 'reunion'-buli erejéig összeállt. A fogadtatás azonban elsöprő volt, így az újjáalakulást kiterjesztették egy vadonatúj nagylemezre is, ami 20 évvel a feloszlás után került rögzítésre. Ehhez a Forced Entry gitárosa, Brad Hull járult hozzá, mint új tag.

A visszatérő album - melyet a neves Chris "Zeuss" Harris [Soulfly, Shadows Fall, Hatebreed] producelt, a Seattle-beli Soundhouse Stúdióban - 'The Year The Sun Died' címmel jelenik meg, Európában október 6-án, Észak-Amerikában pedig október 14-én, a Century Media Records jóvoltából.
"Lévén a Century Media oldalán állunk a Nevermore-ral 1995 óta, így egyértelmű döntés volt a Sanctuary-val is ide szerződni. Ők rendszeresen mindent megadnak bandáiknak. Személyesen ismerek mindenkit náluk, így magától értetődő volt, hogy közösen kell megírnunk ezt az új fejezetet" - közölte korábban Dane.

"Most, hogy a pokol hivatalosan is befagyott, és a malacok is elrepültek, büszkén jelenthetem be, hogy a 'The Year The Sun Died'album elkészült!" - mondta nemrégiben a frontember. "A lemez, melyről sokan azt hitték, hogy sosem jelenik meg, most itt van... és él! A Zeuss-szal közös munka igazán nagyszerű élmény volt. Ez a fickó valóban hozzájárult ahhoz, hogy személyes tekintetben is újabb szintre lépjünk. Egy rendkívül modern hangzású album született, melynek gyökerei az old-school hathúros metal műfajban vannak elültetve; és ezért a remekműért nagyrészt Zeuss keze a felelős".

Az új albumon 11 dal, valamint egy The Doors feldolgozás, a 'Waiting For The Sun' kap helyet, mint a digipakos és bakelites verzió bónusza. Íme a sztenderd album tracklistája:

01. Arise And Purify
02. Let The Serpent Follow Me
03. Exitium (Anthem Of The Living)
04. Question Existence Fading
05. I Am Low
06. Frozen
07. One Final Day (Sworn To Believe)
08. The World Is Wired
09. The Dying Age
10. Ad Vitam Aeternam
11. The Year The Sun Died

A visszatérő lemez borítója - melyet a neves Travis Smith (Opeth, Nevermore) tervezett - lentebb látható.

A banda bemutatta első nyilvános dalát, hivatalos, stúdió-változatban: az 'Arise And Purify' lentebb elérhető.

A korábbi 'reunion'-bulik alkalmával szintén elhangzott néhány újonnan szerzett dal, melyek stúdiós változata felkerült a közelgő nagylemezre. Ezek felvételei lentebb megtekinthetők.
"Az 'I Am Low' egy ballada, a másik szám pedig a 'The World Is Wired' - ezeket az új szerzeményeket adtuk elő korábban. A lemez többi nótája valamivel keményebb lesz, viszont a kemény nem mindig jelent erőset. Szóval ezért választottuk ezt a két dalt az album prezentálásaképpen" - mondta nemrégiben Dane.

Az amerikai progresszív / power metal és a hard rock elemeit vegyítő Sanctuary 1985 és 1992 között volt aktív. Két nagylemezük jelent meg; a 'Refuge Denied' és az 'Into The Mirror Black'. Ezt követően alapította meg Dane és Sheppard a Nevermore-t.

Dane nemrégiben elmondta a Sanctuary újonnani összeállásáról: "Lenny Rutledge gitáros és én folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, habár különösebben nem barátkoztunk többé egymással. Aztán amikor jöttek a teltházas 'reunion'-bulik, egy csapásra újra összejöttünk, és elkezdtünk részletesebben is beszélgetni. De hogy megcáfoljam a pletykákat, ez nem azért történt, mert a Nevermore széthullott... Egyszerűen csak újra felvettük a szorosabb kapcsolatot. Márpedig a Sanctuary-nek ez az alapja. Szóval úgy döntöttünk, írjunk újra zenét. Ennek az lett az eredménye, hogy elképedtem álltam Lenny új témái előtt... Óriásiak voltak a demók, ami valahol magától értetődik, mivel Lenny már jóideje nem zenélt, szóval volt ideje összehozni őket. Nagyon inspiráló; teljesen beleszerettem az új Sanctuary dalokba. Lenny nagy hatással volt arra is, hogy ismét gonosz dalszövegeket tudjak írni".


20 év után itt a SANCTUARY vadonatúj dala!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.