Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

SYLOSIS - elkészült a 'Dormant Heart' borítója és az első single-dal videoklipje

2014-10-10
A brit modern thrash banda 2015. január 15-én adja ki negyedik sorlemezét. A 'Dormant Heart' című album a Nuclear Blast gondozásában jelenik meg. Itt friss videoklip!

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

A 'Dormant Heart' - melynek producere maga a banda frontembere, Josh Middleton; hanganyagának keverője pedig a Tesseract gitárosa, Acle Kahney volt - "lemezcíme ellenére semmiképpen nem egy békés album; annál inkább lázadás a mindennapi igazságtalanság és a lusta társadalom ellen" - olvasható a kiadó közleményében.

"Eddig ez a legagresszívabb és legintenzívebb a repertoárunkban; de ugyanakkor egyben epikus, progresszív és dallamos is - mint ahogy azt már megszokhattátok tőlünk" - magyarázza Middleton. "Sikerült elkészítenünk egy igazán atmoszférikus anyagot. Sokminden történt velünk az elmúlt években - ennek eredménye lett ez a meglehetősen sötét korong".

A Sylosis márciusban, egy intenzív turné közepette látott neki az album feldemózásának. A dob-témák május folyamán kerültek rögzítésre, a Monkey Puzzle Stúdióban - ezért a banda eredeti dobosa, Rob Callard volt a felelős, aki szeptemberben kilépett a csapatból, egyéb elkötelezettségeire hivatkozva. A Sylosis azóta megtalálta új ütősét, a Bleed From Within tagja, Ali Richardson személyében. Alex Bailey gitáros és Carl Parnell basszer által kiegészülvén a Sylosis tehát ismét egy valódi egység, ami "képes a rendkívül nyers és organikus hangzás megvalósítására".

A csapat frissen bemutatta az új lemez első single-dalának hivatalos videoklipjét. A lenti lejátszón elérhető 'Mercy' című dalról a frontember így nyilatkozott: "Eléggé sötét és kemény vibrálása van ennek a nótának, de ugyanakkor mégis ez a lemez egyik legdallamosabb tétele. A dal egy lassú, doom-os outro-val rendelkezik, amit oktáv hangszínű gitár-pedálokkal adunk elő; tehát elég súlyos módon fog szólni élőben. Magát a videót szerettük volna sötétnek és klausztrofóbikusnak beállítani - még az album borítója is feltűnik itt-ott benne; és ez egy igazán fantasztikus összképet biztosít a kisfilmnek".

A 'Dormant Heart' borítóját szintén frissen tette közzé a banda. A lent látható művet egy neves Bristol-beli művész, Bonfire [Opeth, Satyricon, Katatonia] tervezte. Middleton elmondása szerint a kép "egy bárány révén utal az áldozásra"; "a háttérben látható elnyomó figura pedig a korrupció és a másokra erőltetett akarat jelképe".


SYLOSIS - elkészült a 'Dormant Heart' borítója és az első single-dal videoklipje
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.