Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

EINHERJER - teljes egészében elérhető a legendás viking metal banda új albuma

2014-10-24
A norvég viking metal alakulat 'Av Oss, For Oss' címmel adja ki legújabb nagylemezét, október 27-én. A lemez anyaga immáron teljes egészében elérhető, meghallgatás céljából.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

Az Einherjer egyike volt az első viking metal bandáknak; sokan a műfaj alapítóiként emlegetik őket. A norvég mítológiában az 'einherjer' kifejezés egy viking halál utáni életét jelenti.
A banda 2004-ben oszlott fel, 'Blut' című albumuk megjelenését követően. 2008-ban ismét összeálltak, és egy évvel később már felléptek a Wacken, a Ragnarock, a Kaltenbach és a Paganfest fesztiválokon. Legutóbbi nagylemezük - 8 év stúdió-szünet után - 2011-ben jelent meg, 'Norrøn' címmel.

Az Einherjer friss albuma, az 'Av Oss, For Oss' - melynek borítóját a neves román művész, Costin Chioreanu tervezte - az alábbi lejátszón teljes egészében meghallgatható:

A banda néhány héttel ezelőtt két hivatalos videoklipet is bemutatott az új lemezről: a 'Nord og Ner' és a 'Nidstong' kisfilmjei alább érhetőek el.

A zenekar november közepén egy norvég mini-turnét bonyolít le, a Slegest társaságában. A rövid körút hivatalos flyere lentebb érhető el.


EINHERJER - teljes egészében elérhető a legendás viking metal banda új albuma
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.