Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

A klasszikus 'Group Sex' album 40. évfordulóját ünnepli idén a CIRCLE JERKS

2020-01-28
Keith Morris legendás bandája, a Circle Jerks 2020-ban ismét összeáll, hogy néhány koncerttel megünnepelje klasszikus, 'Group Sex' című albuma 40. évfordulóját.

A Circle Jerks május és június folyamán turnézik Észak-Amerikában, 'Group Sex' évfordulója alkalmából. A turné során fellépnek többek közt a Punk Rock Bowling, a Punk In Drublic és a Burger Boogaloo fesztiválokon. A klub-koncertek alkalmával a Negative Approach és az Adolescents lesz a főbanda előzenekara.

A koncerteken az alábbi felállással áll színpadra a Circle Jerks: Keith Morris énekes, Greg Hetson gitáros, Zander Schloss basszer (a dobos kiléte egyelőre nem ismert). Emellett a banda tervbe vette a 'Group Sex' album újrakiadását is.

Az ünnepi turné beosztását itt lehet megtalálni:

A Black Flag és a Redd Kross egykori tagjai által 1979-ben alapított Circle Jerks a kaliforniai hardcore-punk színtér egyik legnevesebb képviselője. Karrierjüket botrányok övezték, de egyedi imázsuk és zenéjük egyedülálló hangzása mindvégig kiemelte őket a hasonló stílusú bandák soraiból.

A Circle Jerks fennállása során hat stúdióalbumot, egy válogatás-lemezt, egy koncertalbumot és egy live-DVD-t adott ki. A banda több alkalommal is feloszlott és újjáalakult - általában basszusgitáros- és dobos-poszton történtek változások.

A banda frontembere, Keith Morris 2016-ban kiadott egy My Damage: The Story of a Punk Rock Survivor című önéletrajzi könyvet, amiben "összefoglalásra került a kaliforniai hardcore-punk mozgalom alapköveinek története, a turnézós punk-élet, az underground mozgalmak kialakulása, valamint a legendás zenészek alkohol- és kokain-függősége, illetve azok legyőzése".

Keith Morris nemrégiben a Rolling Stone magazinnak adott interjút. A kérdésre - megbánt-e valamit, amit annak idején tett - Morris így válaszolt: "Vannak dolgok, amiket nem kellett volna megtenni, de szerencsére nekem megadatott az a lehetőség, hogy rendkívül sok mindent csinálhassak az életben. Persze azzal semmiképpen nem dicskeszem, hogy engem is megfertőzött a kokain- és az alkohol-függőség. Annak idején egyfolytában csak azon járt az eszem, hogy vajon hol lehet a következő buli... Hál'istennek később sikerült ezt legyőznöm, mint minden nagyobb kihívást az életben".


A klasszikus 'Group Sex' album 40. évfordulóját ünnepli idén a CIRCLE JERKS
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.