Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ANGRA - itt az első Fabio Lionéval közös videoklip!

2014-12-16
A brazil prog-power metal csapat - melynek tagja a neves olasz énekes, Fabio Lione (Rhapsody Of Fire, Vision Divine) - bemutatta 'Secret Garden' albumának első hivatalos videoklipjét:

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

A 2010-es 'Aqua' album folytatásának - ami az első lemeze lesz a bandának Lionéval és Bruno Valverde dobossal - producelését Jens Bogren (Opeth, Paradise Lost, Kreator) végzi; az elő-produkciós munkálatok azonban a neves Roy Z közreműködésében haladtak. A 'Secret Garden' címet viselő album 2015. január 16-án jelenik meg, az earMusic kiadó jóvoltából.

Az Angra gitárosa, Kiko Loureiro nemrégiben így nyilatkozott az új anyagról: "Zeneileg mindig jön valami változás, épp úgy, mint személyi szinten. Ilyen váltás lesz például maga Fabio hangja... Ennek az az oka, hogy folyamatosan keresünk új módszereket zenénk elkészítésére. Szóval a lényeg most az, hogy komoly meglepetésekre számíthattok tőlünk; de persze nem kell félni, az Angra esszenciája mindig is megmarad".

"Zeneileg a 'Secret Garden' mindent magában foglal, amiről az Angra ismeretes: kortárs hangzás, inspiráló kompozíciókkal. Ez a lemez azt mutatja, mennyit fejlődtünk 23 év alatt, valamint azt, hogy továbbra is motiváltak vagyunk, és rendkívül elkötelezettek a zene iránt" - közölte a banda az új anyag kapcsán, ami egy koncept-album lesz az alábbi kérdés tematikájával: vajon amit a szem nem lát, és az ember nem érzékel, azt mindenképpen nemlétezőnek kell nyilvánítanunk?

A koncepció egy Morten Vrolik nevű tudós fikcionális története köré épül. Vrolik egy tragikus balesetben elvesztette feleségét - ezt követően próbálja visszaszerezni a boldogság kulcsát. Ehhez a férfinek át kell értékelnie ateista nézeteit, miközben szembe kerül kíméletlen új valósággal. Alkalmazkodóképesség, magány, bűn, remény és az új élet ereje - ezen témákat boncolgatják a 'Secret Garden' dalszövegei.

A lemez lent látható, "álomszerű" borítóját Rodrigo Bastos Didier tervezte. A képen a "Titkos Kert" ['Secret Garden'] kapuja látható, melyen "a teljes album meghallgatása révén léphet be minden rajongó".

Az új Angra albumon két neves vendégzenész is szerepel;az egyik a holland Epica énekesnője, Simone Simons, aki magát a címadódalt interpretálja. Egy másik metal-díva, a német Doro Pesch pedig a 'Crushing Room' című számban duettezik Rafael Bittencourt gitárossal. Mindennek megkoronázása a csapat klasszikus The Police dalának, a 'Synchronicity II'-nek a speciális feldolgozása.

Íme a tracklista, és az első ízelítő, a 'Newborn Me' hivatalos dalszöveges videója:

01. Newborn Me
02. Black Hearted Soul
03. Final Light
04. Storm of Emotions
05. Synchronicity II
06. Violet Sky
07. Secret Garden (feat. Simone Simons)
08. Upper Levels
09. Crushing Room (feat. Doro Pesch)
10. Perfect Symmetry
11. Silent Call

Íme a nemrég megjelent stúdió-riport, melyben maga a producer, Roy Z is megszólal:

A csapat tagjai nemrégiben egy "nyílt próbát" tartottak egy brazil stúdióban. Ennek felvételei itt láthatók:

Interjú a bandával (a francia Hellfest-ről) lentebb látható. Az Angra február folyamán bonyolította le első sajtó-fotózását az új felállással, melynek tagja a neves olasz énekes, Fabio Lione (Rhapsody Of Fire). Erről videó-felvétel és fotó szintén lentebb látható.

A csapat nemrégiben egy kisebb brazil és latin-amerikai turnéval ünnepelte debütáló albumának 20. évfordulóját, mely 11 dátum után ért véget egy nagyszabású São Paulo-i bulival. Az ünnep összefoglalója DVD / dupla CD formájában került kiadásra a közelmúltban, 'Angels Cry 20th Anniversary Tour' címmel. Erről bővebben ITT írtunk.


ANGRA - itt az első Fabio Lionéval közös videoklip!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.