Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

BLACKRAIN - ősszel jelenik meg a francia glam-rock banda hatodik albuma; itt az új klip, az 'A Call From The Inside'!

2019-08-31
A Black Rain 'Dying Breed' címmel látta el új nagylemezét, aminek újabb ízelítője került most nyilvánosságra.

A 2006-ban alakult, francia BlackRain zenekar mindeddig öt stúdióalbumot adott ki; emellett pedig megszámlálhatatlan koncertet bonyolított le a világ minden táján. A csapat számára azonban minden bizonnyal a 2019-es / 2020-as esztendők lesznek a legnagyobb mérföldkövek...

A BlackRain az évek során olyan legendás előadók előzenekaraként lépett fel, mint például a Europe, a Papa Roach, Alice Cooper, a Scorpions, a Steel Panther és az Ugly Kid Joe. Részt vettek továbbá a France’s Got Talent tévés tehetségkutató műsorban, amelynek révén Franciaország első híres hard rock bandájaként írták be magukat a történelemkönyvbe.

A banda két albumát is a neves amerikai producer, Jack Douglas (Aerosmith, John Lennon, stb.) "kezelte"... Mi lehet a következő szint? Honnan jöhet még inspiráció? A választ minderre a tagok adták meg: vissza kell térni a gyökerekhez, amikor is négy haver együtt zenélt, szimplán élvezetből. Olyan dalokat kell írni, melyeket ők is szívesen hallanának a rádióban; dallamos, fülbemászó és ütős hard rock-slágereket!

A banda új lemeze Svédországban íródott; ott, ahol a frontember Swan jelenleg is él. Az album a 'Dying Breed' címet kapta - ezzel is utalnak a tagok a zenei világ hanyatlására... Producerként ezúttal (a szintén svéd) Chris Laney segítségét vették igénybe (vele készült annak idején a klasszikussá vált 'License to Thrill' album is, amit sokan a hard rock-revival egyik legfontosabb művének tartanak). Laney egyébként olyan hazai bandák sikereihez is hozzájárult, mint a Crashdïet, vagy a Crazy Lixx...

A BlackRain 'Dying Breed' című albuma 2019. szeptember 13-án jelenik meg, a német SPV/Steamhammer kiadó jóvoltából.

A tracklista:
01. Dying Breed
02. Hellfire
03. Blast Me Up
04. Nobody Can Change
05. Like Me
06. All Angels Have Gone
07. We Are The Mayhem
08. Rock Radio
09. Public Enemy
10. A Call From The Inside

Az első új single-dalt június 6-án tették közzé: a 'Dying Breed' szöveges videója lentebb elérhető. Egy hónappal később megjelent a 'Hellfire' című single hivatalos videoklipje is; augusztus végén pedig bemutatták az 'A Call From The Inside' kisfimljét. Az albumra itt lehet leadni az előrendeléseket.

A megjelentést követően a banda egy nagyszabású európai turnét bonyolít le a német Kissin’ Dynamite zenekar társaságában. A BlackRain idei turnél beosztását itt lehet megtalálni.


BLACKRAIN - ősszel jelenik meg a francia glam-rock banda hatodik albuma; itt az új klip, az 'A Call From The Inside'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.