Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

'More Machine Than Man' címmel jelenik meg a shredder Michael Angelo Batio új albuma - itt a címadó dal hivatalos videoklipje!

2020-05-30
Michael Angelo Batio shred-legenda új szólóalbumát a Rat Pak Records adja ki, 'More Machine Than Man' címmel, 2020. június 12-én.

A 'More Machine Than Man' albumra 13 vadonatúj dal került fel. Hivatalosan ez a lemez a 2013-as 'Intermezzo' folytatása (habár 2015-ben Batio kiadott egy retrospektív kollekciót is, a 'Shred Force 1: The Essential Michael Angelo Batio' címen).

A 'More Machine Than Man' egy teljes egészében instrumentális shred-album, ami a kiadó közleménye szerint "garantáltan ínyére válik Michael régi rajongóinak, egyben újakat is szerez majd". "Kezdve a 'Laser Guided' című nyitó-dal és a 'The Badlands' fertőző gitár-riffjeivel, egészen a 'No Backup Plan' című bónusz dal bombasztikus fináléjáig, Michael ey mérhetetlenül különleges és egyedi lemezt tett le az asztalra".

Az album keverését és maszterizálását Batio régi hangtechnikusa, Chris Wisco végezte el. Vendégként elsősorban Chris Adler (Lamb Of God) szerepel a lemezen, aki a 'More Machine Than Man' és a 'The Two Sirens' című dalokban fitogtatja dob-tehetségét. Mellette egy legendás basszusgitáros, Victor Wooten (az 'AVTD' dalban) és Andrea Martongelli gitár-virtuóz játszik az albumon (a 'The Countdown Is On' dalban).

Batio közleménye így szól: "Ez az eddigi legütősebb album, amit valaha is rögzítettem. A billentyűk használatát minimálisra csökkentettem, így minden gitár-témát részletességbe menően kihallhattok. Célom az volt, hogy a lehető legjobb nótákat írjam meg; de eközben a dalok nyersek és természetes hatásúak maradjanak. Itt jegyeznék meg egy Jim Gillette-től (a Nitro énekese) lopott idézetet, ami szerintem remekül jellemzi a 'More Machine Than Man' albumot: "Ha ez az album nem tépi le rólad a zoknit, akkor hívd a hullaházat, mert minden bizonnyal halott vagy!”".

A tracklista:
01. Laser Guided
02. The Badlands
03. Put All Fear Aside
04. More Machine Than Man
05. Dreamin’ Of 1986
06. Beyond The Outer Limits
07. The Two Sirens
08. AVTD
09. The Countdown Is On
10. Rhythm Reprise (I Pray The Lord)

Bónusz dalok (CD és digitális verziók):
11. 21st Century Beck
12. Charlie Went To Chicago
13. No Backup Plan

Újonnan megjelent az album címadó dalának hivatalos videoklipje, amiben első alkalommal tekinthetjük meg Batio saját tervezésű, dupla nyakú gitárját.

"A Grammy-díjnyertes producer, Josh Wilbur hangszerelte meg ezt a számot, melyben Chris Adler dobol. Josh még a dal alap-tempóját is felgyorsította, annak érdekében, hogy még több agresszivitás és erő legyen benne" - nyilatkozta Batio. "Az volt a célom, hogy a dal és annak címe tökéletes összhangban legyen. Gépszerű precízió hallható performansz-tekintetben; de emellett ott van Chris játéka, ami "emberi feelingjével" életet ad a nótának".

Az első dal- és klip-ízelítő, a 'The Badlands' alább elérhető. A kisfilmben Michael egy homokvihar közepette tépi a húrokat.

Michael Angelo Batio a világ első zenésze volt, aki iker-nyakú, jobb- és balkezes dupla-gitáron játszott. Hangszerének két részén akár egyszerre mindkét kezével képes játszani. Ez a Dean "Jet" Double-Guitar-nak elnevezett hangszer Batio saját védjegyes világ-márkája. Az egyedi gitár egy példányát 2012 februárjában kihelyezték a clevelandi Rock And Roll Hall Of Fame Múzeumba. A 64 éves, Chicago-i származású instrumentalista / újságíró a '80-as évek végén a Nitro nevezetű glam-rock bandával híresült el. 1995 óta több mint tíz szólólemezt adott ki - legutóbbi teljes értékű stúdióalbuma 2013 novemberében jelent meg, 'Intermezzo' címmel.


'More Machine Than Man' címmel jelenik meg a shredder Michael Angelo Batio új albuma - itt a címadó dal hivatalos videoklipje!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.