Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ALKALOID néven indítottak új bandát az egykori Obscura-tagok - itt az extrém metalista szuper-group friss dal-premiere!

2015-01-29
A német technikás death metal bandából való kiválása után, Hannes Grossmann dobos egykori zenésztársaival állt össze, egy Alkaloid nevű projektben.

Facebook Twitter Google LinkedIn Reddit Pinterest Email

Grossmann mellett a szintén korábbi Obscura tag, Christian Muenzner gitáros és Danny Tunker (Aborted), valamint Linus Klausenitzer basszusgitáros (Obscura) alkotja az Alkaloid-ot. Őket kíséri a Noneuclid-ből és a Dark Fortress-ból ismert Florian Magnus Maier (a.k.a. Morean) frontember / énekes, aki a múltban többek közt Devin Townsend-del és a Paradise Lost-tal is dolgozott, mint nagyzenekari kollaboráns.

"Az Obscura szomorú története után nagyon boldog vagyok, hogy a dalokat - melyeket Christian Muenzner-rel közösen írtam az új albumra - végre új otthonban tudjuk elhelyezni, Alkaloid néven. Ettől függetlenül ezt a bandát nem úgy látom, mint 'tech-death' zenekar, annál inkább progosabbak vagyunk... Több a dinamika, jobban fel vannak építve a nóták, a harmóniák és a ritmusok; egyszóval: túl változatos ahhoz, hogy egyetlen műfajba sűrítsük az egészet" - nyilatkozta Grossmann.

"Az Alkaloid ötlete 2012-ben született. Már ekkor tudtam, hogy Florian Magnus Maier az egyik legjobb dalszerző, akivel valaha találkoztam. Noneuclid nevű bandája nagy hatással volt az Obscura legutóbbi, 'Omnivium' című albumára, melyre én szereztem a dalok nagy részét. Alapvetően ilyen irányba szeretnénk vinni az Alkaloid-ot is, viszont annál színesebb, vibrálóbb és fogósabb zenét akarunk kreálni.
Nagyon örülök annak is, hogy itt vannak velem ebben a bandában a legjobb barátaim; Christian Muenzner - akivel immáron 10 éve együtt zenélek - és Linus Klausenitzer, aki szerintem a világ legjobb basszusgitárosa, és aki nagyszerű munkát végzett 'The Radial Covenant' című szólóalbumomon. És végül, de nem utolsó sorban ott van Danny Tunker harmad-gitáros is, aki szintén az egyik legjobb gitáros, akit valaha életemben láttam. Egyszer turnéztunk is vele - akkor még a Spawn Of Possession-ben játszott -, és akkor figyeltem fel rá, amikor egy óra alatt megtanult két Obscura dalt, hibátlanul... Tényleg sosem láttam még ekkora tehetséget
" - tette hozzá a dobos.

A banda tagjai úgy döntöttek, hogy saját maguk producelik és adják ki bemutatkozó lemezüket, ami a 'The Malkuth Grimoire' címet viseli. Mindehhez egy rajongói költség-fedező Indiegogo-kampányt indítottak, ami még véget sem ért, de már bőven elérte a kitűzött cél-összeget.

"Befejeztük a 'The Malkuth Grimoire' keverését" - jelentette Grossmann. "Mit is mondhatnék... igazán masszív lett az anyag. Fogalmam sincs, milyen lesz a hallgatók reakciója, de én magam nagyon boldog vagyok a végeredményt tekintve. Kétségkívül ez karrierem a legkiválóbb hangzású kiadványa. Szóval kemény... nagyon KEMÉNY!".

Az Alkaloid frissen bemutatta két első dalának premierjét. A 'Chthulu' és a 'Carbon Phrases' a lenti lejátszókon meghallgatható.

További infók a banda debütáló albumáról hamarosan...


ALKALOID néven indítottak új bandát az egykori Obscura-tagok - itt az extrém metalista szuper-group friss dal-premiere!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.