Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ENFORCER - új klip a tavasszal megjelent 'Zenith' albumról: 'Sail On'

2019-09-05
A klasszikus speed metalban utazó svéd Enforcer nemrég kiadta új, 'Zenith' című nagylemezét. A 10 vadonatúj dalt maguk a bandatagok producelték és keverték.

Hosszú időn keresztül csend honolt az Enforcer háza táján, de ez idén megtört! A svéd csapat év elején visszatért ötödik stúdióalbumával, ami a 'Zenith' címet viseli. Az új lemezt április 26-án szabadította a világra a Nuclear Blast Records, rajta 10 vadonatúj himnusszal, ami egyaránt hajaz régi klasszikusokra, és vonultatja fel a banda üde és friss lendületét és hangzását.

Ezen az új lemezen mutatkozik be az Enforcer színeiben Jonathan Nordwall gitáros. Mellette a három eredeti tag - Olof Wikstrand frontember, Jonas Wikstrand dobos-billentyűs és Tobias Lindqvist basszusgitáros alkotja a banda jelenlegi felállását. Az új dalok dob-témáit a stockholmi Soundtrade Stúdióban rögzítették, a többi témát az Arvika-beli Hvergelmer Stúdióban vették fel. A 'Zenith' producerei maguk az Enforcer tagjai voltak; a lemezborító pedig egy olasz művész, Velio Jost alkotása.

Olof Wikstrand gitáros-énekes így nyilatkozott: "A 'Zenith' egyértelműen a legambíciózusabb projekt, amiben valaha is rést vettünk. Összességében ugynais két és fél évet töltöttünk a dalszerzéssel, a produceri és a stúdió-munkákkal. Rendkívül izgaottak vaguynk, hogy végre rátok szabadíthatjuk ezt az őrületet. Óvakodjatok a Fekete Naptól!".

A 'Zenith' borítója így néz ki:

01. Die For The Devil
02. Zenith Of The Black Sun
03. Searching For You
04. Regrets
05. The End Of A Universe
06. Sail On
07. One Thousand Years Of Darkness
08. Thunder And Hell
09. Forever We Worship The Dark
10. Ode To Death
11. To Another World (digipak bónusz track)

Az első ízelítő, a 'Die For The Devil' című szám hivatalos klipje lentebb elérhető, ízelítőképpen az előrendeléshez.

Wikstrand elmondta: "A 'Die For The Devil' a 'Zenith' album nyitó-dala. Egy epikus intró-dalnak szántuk ezt a tételt, aminek szépsége az egyszerűségében rejlik. Ezzel a számmal egyúttal integrálni tudjuk a hallgatóságot már az album legelején. A videót ezúttal is gyerekkori barátunk, Gustav Ohman Spjuth rendezte - ő az, aki konkrétan az eddigi össze klipünknél besegített".

Újabban megjelent a 'Searching For You' című szám hivatalos szöveges videója, valamint a 'Sail On' és a 'Regrets' Christoffer Sandler által rendezett kisfilmje is:

Mint kiderült, a 'Zenith' album spanyol nyelven is megjelent. A lemez eredetileg angol nyelven íródott, de a tagok úgy döntöttek, meglepik a rajongókat egy más nyelvű verzióval.

Wikstrand elmondta: "Készültünk egy kis különlegességgel nektek! Ez a verzió főhajtás a latin-amerikai rajongók előtt!".

A 'Zenith' spanyol változatának első ízelítője a 'Die For The Devil' single spanyol verziója, a 'Muere Por El Diablo' - lentebb elérhető a hivatalos videó. Később megjelent a 'Searching For You' spanyol változata, a 'Voy A Encontrarte' audiója is.

Az Enforcer legutóbbi nagylemeze 2015 februárjában jelent meg, 'From Beyond' címmel, a Nuclear Blast gondozásában.


ENFORCER - új klip a tavasszal megjelent 'Zenith' albumról: 'Sail On'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.