Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Bemutatta új gitárosait a DARK TRANQUILLITY

2020-03-30
A svéd dallamos death metal csapat eredeti gitárosa, Niklas Sundin néhány hete jelentette be, hogy szakít a bandával. Mostanra megtalálták Sundin utódjait.

Sundin közel négy évvel azután jelentette be hivatalos távozását a Dark Tranquillity-ból, hogy lemondott bandabeli turné-kötelezettségeiről. Az utóbbi években Johan Reinholdz (Andromeda) és Christopher Amott (ex-Arch Enemy) felváltva helyettesítették őt a színpadon.

Sundin most a következőket osztotta meg a Dark Tranquillity közösségi oldalain: "Mint azt sokan tudjátok, 2016-ban ki kellett vonnom magam a D.T. turné-életéből, hogy saját családomra, magánéletemre koncentrálhassak. Az 'Atoma' album turné-ciklusa mostanra véget ért, és jelenleg is zajlanak egy új album munkálatai; így megfelelőnek érzem az időt arra, hogy hivatalosan is bejelentsem távozásom a bandából".

"Nagyon hálás vagyok mindazért az élményért, amit az elmúlt 30 évben megtapasztalhattam a bandával. Annak idején tinédzserként alapítottuk a D.T.-t, mindenféle zenei előképzettség nélkül, és végül az lett a dologból, hogy körbeturnézhattuk az egész világot, minekután létrehoztunk egy saját metalzenei műfajt. Közben pedig számos Grammy-jelölést értünk el, és ami a legfontosabb, az emberek életére pozitív, megváltó hatással lehettünk. Hatalmas megtiszteltetés ez számunkra, mivel többet értünk el, amit az előadók többsége kívánhatna".

"Ugyanakkor nem titok, hogy jómagam mindig is jobban élveztem a banda kreatív folyamatait, mint a performanszokat, és a turnézás intenzitásának növekedésével egyre csak csökkent az albumok rögzítésének vonzereje. A banda és a rajongók olyan tagokat érdemelnek, akik minden energiájukkal a koncertezésre tudnak fókuszálni, ezáltal pedig a banda fontos hajtóereje tudnak lenni. Ebből az okból kifolyólag döntöttem úgy, hogy továbblépek, és zenei kreativitásom más területeken kamatoztatom a jövőben. Ugyanakkor továbbra is részt veszek majd a D.T. vizuális témáinak kidolgozásában - én tervezem többek közt a következő album borítóját is".

"A legjobbakat kívánom a srácoknak, a stáb tagjainak, és mindenkinek, aki támogatott minket az elmúlt három évtized során. A jövő tekintetében annyit mondhatom, hogy folytatom a munkát elektronikus projektem, a Mitochondrial Sun színeiben (aminek debütáló albuma a múlt hónapban jelent meg), valamint részt veszek más projektekben és kollaborációkban is (mind metal, mint nem-metal stílusban). Hajrá, előre!".

Egy héttel később kiderült, hogy a Dark Tranquillity új gitárosa hivatalosan is Chris Amott (ex-Arch Enemy), valamint Johan Reinholdz (Andromeda) lett.

A banda közleménye így szól: "Egy új ciklus vette kezdetét... A mai napon kezdjük meg soron következő albumunk rögzítését. Ezekben a bizonytalan időkben annyit tehetünk, hogy megpróbáljuk zenébe és szavakba önteni ezt az egész frusztrációt, félelmet és szorongást. Az elszigeteltség erős motiváló tényező; mi pedig azon vagyunk, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki ebből a helyzetből".

"Hivatalosan is belépett a bandánkba két fantasztikus zenész, akik a korábbi turnékon már több alkalommal is kisegítettek minket, de most büszkén jelenthetjük be, hogy teljes értékű tagjaivá váltak a Dark Tranquillity-nak. Chris Amott-ról és Johan Reinholdz-ról van szó. Koncertjeinknek fontos szereplői, hajtóerejei voltak ők; ezért már alig várjuk, hogy tehetségüket egy új albumon is kamatoztathassuk!".

"Hamarosan hírt adunk a munkálatokról, de addig is maradjatok türelemmel és vigyázzatok egymásra!".

A Dark Tranquillity jelenlegi felállása így néz ki:

Mikael Stanne - ének
Anders Jivarp - dobok
Martin Brandstrom - billentyűk
Anders Iwers - basszusgitár
Johan Reinholdz - gitár
Chris Amott - gitár

A Dark Tranquillity aktuális albuma, az 'Atoma' 2016. november 4-én jelent meg, a Century Media Records jóvoltából. Ezen az albumon négy dalt is Sundin szerzett.


Bemutatta új gitárosait a DARK TRANQUILLITY
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.