Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Szeptemberben adja ki 12. stúdióalbumát az AMORPHIS - itt a hatodik stúdió-videó!

2015-08-17
A veterán finn atmoszférikus dark metal banda 2015 szeptemberében adja ki 12. stúdióalbumát, melynek produceri munkálatait a neves Jens Bogren végezte.

Az előkészületi munkálatok Helsinkiben zajlottak március végén. Erről itt látható egy korábban megjelent fotó:

Az új Amorphis album véglegesre csiszolt hanganyagának felvételei áprilisban indultak, a svéd Fascination Street Stúdióban. A lemez dalszövegeit ezúttal is a csapat "spirituális mentora", Pekka Kainulainen írta, aki így nyilatkozott: "A 'Kalevala'-hoz hasonlóan természeti jelenségekről, évszakokról és az emberi elméről szólnak a dalszövegek. Itt olyan ismétlődő szituációkról van szó, amelyek során a remény és a bizonytalanság váltja egymást... Természetesen az egyes versek nem alkotnak komplett történetet, de egy bizonyos tematika öleli körül az egész albumot. Egy nagy vörös felhő alatt élünk; az idő pedig a vállunkat nyomja...".

Ahogy a dalszerző már utalt rá, az új Amorphis album az 'Under The Red Cloud' címet kapta. Immáron a megjelenési dátum is nyilvános: 2015. szeptember 9. (Nuclear Blast). Az album újonnan bemutatott borítóját Valnoir Mortasonge (Laibach, Paradise Lost, Watain, Behemoth, stb.) tervezte. Erről a banda gitárosa, Esa Holopainen így nyilatkozott: "Valnoir csodálatos munkát végzett! Azért is volt nagy megtiszteltetés vele dolgozni, mert ő az, aki tökéletesen vászonra tudja vinni a dalok szövegeit. A színek kiválóan tükrözik magát a zenét... Részemről még annyit mondhatok, hogy az 'Under The Red Cloud' minden idők top 3 Amorphis albumai közt szerepel!".

A tracklista:
01. Under The Red Cloud
02. The Four Wise Ones
03. Bad Blood
04. The Skull
05. Death Of A King
06. Sacrifice
07. Dark Path
08. Enemy At The Gates
09. Tree Of Ages
10. White Night

Bónuszok (digipak & 2LP):
11. Come The Spring
12. Winter’s Sleep

Az új lemez összes (hat) hivatalos, színfalak mögötti stúdió-videója lentebb érhető el. Alább úgyszintén meghallgatható az első nyilvános dal, a 'Death Of A King'.

Az Amorphis már a nyár folyamán megkezdi európai turnéját; habár egyelőre még nem az új albumot mutatják be, hanem a klasszikus 'Tales From The Thousand Lakes' 20. évfordulóját ünneplik. Az új lemez szeptemberi kiadását követően azonban széles körű európai headliner turnéra indul a banda. Első körben Finnországot járja be a zenekar; később pedig a Nightwish társaságában ellátogatnak számos európai nagyvárosba is. A turné eddig bejelentett koncertjeinek listája itt olvasható:

Nov. 16 - DK - Koppenhága - Falconer
Nov. 18 - GER - Hamburg - O2 World
Nov. 19 - NL - Amszterdam - Heineken Music Hall
Nov. 21 - GER - Oberhausen - König-Pilsener-Arena
Nov. 23 - FR - Lyon - Hall Tony Garnier
Nov. 25 - FR - Párizs - POPB-Bercy
Nov. 26 - FR - Toulouse - Le Zénith
Nov. 28 - CH - Basel - St. Jakobshalle
Nov. 29 - IT - Bologna - Unipol Arena
Dec. 01 - GER - München - Zenith
Dec. 03 - GER - Stuttgart - Schleyerhalle
Dec. 04 - GER - Frankfurt - Jahrhunderthalle
Dec. 05 - GER - Nürnberg - Arena
Dec. 07 - CZ - Prága - Tip Sport Arena Prague
Dec. 10 - RO - Bukarest - Romexpo
Dec. 14 - GER - Leipzig - Arena
Dec. 15 - GER - Berlin Max - Schmeling-Halle
Dec. 16 - LUX - Luxemburg - Rockhal
Dec. 17 - BE - Antwerp - Lotto Arena
Dec. 19 - UK - London - Wembley SSE Arena

További infók és ízelítők az új albumról hamarosan...

Az Amorphis tavaly év végén bonyolított le egy kisebb közép-európai "retro-turnét", melynek során a tagok már előadták a 20 évvel ezelőtt megjelent klasszikust, a 'Tales From The Thousand Lakes' albumot. Minderről bővebben itt írtunk.

Az Amorphis 2013 áprilisában adta ki 11. stúdiólemezét, 'Circle' címmel, a Nuclear Blast jóvotából. Az albumról bővebben itt írtunk.


Szeptemberben adja ki 12. stúdióalbumát az AMORPHIS - itt a hatodik stúdió-videó!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.