Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ROYAL HUNT - itt a 'Riches To Rags' dalszöveges klipje!

2015-11-13
A veterán koppenhágai szimfó-prog banda augusztus 21-én adta ki 13. stúdióalbumát, 'Devil's Dozen' címmel. Erről készült most el a 'Riches To Rags' dalszöveges videója:

Az új Royal Hunt album felvételei a NorthPoint Productions stúdió falai között indultak. A producelést ezúttal is a billentyűs frontember, André Andersen végezte. A lemezen most is a legendás amerikai énekes, DC Cooper vokálozik (ő 2011-ben állt újra össze a bandával, miután számtalan rajongói és kiadói felkérést kaptak erre vonatkozóan); egy szintén régi tag, Andreas Passmark basszerozik; Jonas Larsen gitározik; dobokon pedig egy új "szerzemény", Andreas Habo Johansson (ex-Narnia) hallható [erről bővebb infók lentebb].

A banda tagjai év elején elindították történetük első rajongói kampányát. A költségfedező PledgeMusic oldalon - számos zenekari ereklye és különlegesség (dedikált bakelitek, hivatalos forgalomba nem került pólók) mellett - már elő is lehet rendelni a soron következő lemezt. A Royal Hunt ezzel együtt betekintést nyújt rajongói számára az album rögzítéséhez és keverési munkálataihoz: nem számít, hogy mi a rendelés tárgya; ingyenes színfalak mögötti videók, interjúk, premier előtti felvételek és különböző illusztrációk várnak a támogató rajongókra.

Az új Royal Hunt album a 'Devil's Dozen' címet viseli. Egy előzetes sajtó-közlemény szerint, a lemez "hű marad az eredeti Royal Hunt-hangzáshoz - pontosabban az álomszerű hangszereléshez, a komplex zeneképekhez, a magasztos ének-témákhoz, valamint a fogós, masszív refrénekhez -, de ugyanakkor ezúttal újabb kortárs klasszikus produkciós elemek és csavarok is felfedezhetők a banda szónikus palettáján".

A 'Devil's Dozen' borítója lentebb látható. André Andersen billentyűs-frontember az alábbi közleményt adta: "Teljes mértékig elégedettek vagyunk új, 13. stúdióalbumunkkal. Mint mindig, természetesen ezúttal is meghagytunk minden klasszikus Royal Hunt-értéket, most azonban egy kicsit változatosabb lett az album felépítése. A gyors, tempós daloktól kezdve (mint például a dupla-basszussal teli 'May You Never (Walk Alone)'), a blues-os 'Heart On A Platter' dalon át, egészen a lírai 'Until The Day' -ig, mindenféle stílusjegy megtalálható az anyagon. Lévén produkció szempontjából is igencsak erős lett az album, biztos vagyok benne, hogy minden szimfónikus / dallamos hard rock-rajongó örömmel fogadja majd ezt a kiadványt".

Az augusztus 21-én megjelent 'Devil's Dozen' végleges tracklistája így néz ki:

01. So Right So Wrong
02. May You Never (Walk Alone)
03. Heart On A Platter
04. A Tear In The Rain
05. Until The Day
06. Riches To Rags
07. Way Too Late
08. How Do You Know (bónusz track)

A 'So Righ So Wrong' dal alább meghallgatható teljes egészében. Július végén vált nyilvánossá a fentebb említett 'Until The Day' című szám is, ami saját közlemény szerint, a banda "eddigi legjobb balladája"!

Az új albumot többek közt a PledgeMusic oldalon lehet megrendelni; többek közt digitális és fizikai (dedikált) formában.

Íme az album hivatalos trailere:

A banda tagjai néhány hete elárulták azt is, hogy miután Allan Sorensen dobos (ex-Narita, ex-Cornerstone) hét év után nemrég kilépett a felállásból, egy új ütőst kellett keresni, akit most találtak meg, Andreas “Habo” Johansson (Narnia, Rob Rock, E Type, Divine Fire) személyében. Johansson a megalakulás óta tagja a veterán svéd Narnia együttesnek, de korábban megfordult Rob Rock bandájában és a Wisdom Call-ban is.

A Royal Hunt legutóbbi albumáról bővebben itt írtunk. Az 'A Life To Die For' 2013 végén jelent meg, a Frontiers Records jóvoltából. Az anyagot a 'Show Me How To Live' album folytatásaként jellemzi a banda, viszont "mindez új elemekkel megspékelve, mind a dalszerzés, mind a produkciós munka tekintetében". Mindemellett, védjegynek számító hangzásának fokozása végett, a csapat ezúttal egy "hatalmas klasszikus nagyzenekart és egy óriási kórust" alkalmazott a lemez felvételei során.


ROYAL HUNT - itt a 'Riches To Rags' dalszöveges klipje!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.