Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Megjelent a SWALLOW THE SUN tripla lemeze - itt az új videoklip, a 'Rooms And Shadows'!

2015-11-13
A finn atmoszférikus doom / death metal csapat júniusban egy több lemezre szóló szerződést kötött a Century Media Records kiadóval.

Az európai Century Media vállalat elnöke, Jens Prüter így kommentálta a szerződést: "Nem titok, hogy mi nagyon szeretjük Finnország sötét oldalát is; ezért most büszkén jelenthetjük be, hogy az egyik legsötétebb finn bandával kötöttünk új szerződést. A bandáról először akkor hallottam, amikor kollegám, Philipp Schulte kiadta a banda több mint tíz évvel ezelőtt megjelent debütáló albumát bakeliten, a saját tulajdonú Imperium Productions jóvoltából. Azóta számos koncert során találkoztam a srácokkal; többek közt a Moonsorrow, az Insomnium és a Paradise Lost kíséretében; és nagy rajongója lettem doom-death stílusú zenéjüknek. Nagy megtiszteltetés tehát, hogy idén már közösen adhatunk ki egy vadonatúj Swallow The Sun albumot! Igyunk a következő 15 évre!".

A Swallow The Sun énekese, Mikko Kotamäki (ex-Barren Earth) így szólt: "Mi is nagyon izgatottak vagyunk, hogy ezentúl a Century Media-família tagjai lehetünk, mivel ez a kiadó nagyszerű munkát végzett több zenekaron is. Arról nem is beszélve, hogy mindez jó hír rajongóinknak is; lévén soron következő albumaink könnyebben beszerezhetők lesznek a világ minden táján. Jelenleg egyébként új dalokon dolgozunk a stúdióban - még ebben az évben kiadjuk legújabb nagylemezünket. Figyeljetek minket; még jobb hírek jönnek!".

A banda augusztus közepére fejezte be új albumának rögzítését. A végleges keverés novemberre lezajlott - az illusztris kiadvány november 13-án, pénteken meg is jelent. Márpedig nem akármilyen anyaggal készült a banda: a soron következő Swallow The Sun kiadvány egyenesen egy tripla album, ami a 'Songs From The North I, II & III' címet viseli.

Juha Raivio gitáros / dalszerző a következőket közölte az új kiadvány kapcsán: "A három lemez tematikája eléggé eltér egymástól, de összességében mégis egy egészet alkotnak. Az egyik lemez a Swallow The Sun tradícióit követi, a másik egy akusztikus remekmű, a harmadik pedig a funeral-doom sötét világába kalauzolja a hallgatót. Kíváncsi lennék, melyik másik finn banda adott ki valaha három stúdióalbumot egyszerre... Szóval azt hiszem, egy történelmi pakkról beszélhetünk".

A 'Songs From The North I' lemezen a "tipikus death-doom töltetű Swallow The Sun muzsika" kap helyet. Ennek fedele és dallistája így néz ki:

01. With You Came the Whole of the World's Tears
02. 10 Silver Bullets
03. Rooms and Shadows
04. Heartstrings Shattering
05. Silhouettes
06. The Memory of Light
07. Lost & Catatonic
08. From Happiness to Dust

Az új kiadvány első ízelítője erről a korongról látott napvilágot. A 'Heartstrings Shattering' hivatalos dalszöveges videója itt elérhető:

A lemez megjelenésének napján a banda közzétette legújabb hivatalos videóját: a 'Rooms And Shadows' klipet Vesa Ranta (Sentenced, The Man-Eating Tree) rendezte.

A kettes album egy "akusztikus utazás", ami azt bizonyítja, hogy a "sötétséget elektromos hangszerek nélkül is meg lehet zenésíteni".

01. The Womb of Winter
02. The Heart of a Cold White Land
03. Away
04. Pray for the Winds to Come
05. Songs From The North
06. 66°50´N,28°40´E
07. Autumn Fire
08. Before the Summer Dies

Az akusztikus lemez első ízelítő a 'Pray for the Winsd to Come' dalszöveges videója formájában látott napvilágot:

Az összes közül a legextrémebb, a harmadik lemez, amin a Swallow The Sun "leghorrorisztikusabb kalandja elevenedik meg, tudat-romboló funeral doom zene formájában".

01. The Gathering of Black Moths
02. 7 Hours Late
03. Empires of Loneliness
04. Abandoned by the Light
05. The Clouds Prepare for Battle

A harmadik lemez kapcsán Aleksi Munter billentyűs a következőket nyilatkozta: "A hármas lemez egy személyes kísérlet. Kipróbáltuk, milyen amikor nyomasztó és depresszív zeneszerzésre törekszünk. Már korábban is volt hasonlóan lassú, vontatott dalunk - például a 'Doomed To Walk The Earth' a 'Hope' albumról, de ilyen szinten kegyetlen és kilátástalan atmoszférákkal még sosem próbálkoztunk".

Erről a "gyászos" korongról az 'Abandoned By The Light' dalt mutatta be elsőként a banda. A 9-perces ópusz itt meghallgatható:

A 'Songs From The North I, II & III' - a normál és a digitális verziók mellett - megjelent 3CD-s "special edition box"-ban (ez három digipakos lemezt és egy kibővített szövegkönyvet tartalmaz). Emellett elérhető limitált "deluxe edition" formájában is - ebben 5 LP és 3 CD szerepel.

A Swallow The Sun legutóbbi, ötödik stúdiólemeze, az 'Emerald Forest And The Blackbird' 2012-ben jelent meg, a Spinefarm Records jóvoltából.


Megjelent a SWALLOW THE SUN tripla lemeze - itt az új videoklip, a 'Rooms And Shadows'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.