Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

VENOMOUS CONCEPT - a Brujeria társaságában indul európai turnéra a Napalm Death / Brutal Truth tagok alkotta "grind-punk szuper-group"

2019-03-02
A nemzetközi hardcore bandát továbbra is a Brutal Truth énekese, Kevin Sharp és basszerosa, Danny Lilker; valamint a Napalm Death tagjai (Shane Embury és Danny Herrera) alkotják.

A John Cooke másod-gitárossal kiegészült csapat május 4. és május 26. között turnézik Európában, a Brujeria előzenekaraként. A körút a hollandiai Sneek-ben veszi kezdetét, és a németországi Essen-ben ér véget. A teljes beosztás itt érhető el.

A Venomous Concept - ami a legendás punk-csapat, a Poison Idea tiszteletére lett eképpen elnevezve - magját a Brutal Truth énekese, Kevin Sharp; valamint a Napalm Death ikonikus basszerosa, Shane Embury alkotja. Kettejüket elsősorban (a sör és a pizza után!) a punkzene szeretete köti össze - a két veterán hasonló lelkesedéssel rajong a Black Flag, a Systematic Death, a GBH, a Siege és a fentebb említett Poison Idea iránt. Ezt a rajongást később egy önálló bandává fejlesztette a duó: 2003-ban meghívták egy kávéra a Napalm Death dobosát, Danny Herrerát, és a Melvins gitárosát, Buzz Osborne-t. Így hamarosan meg is alakult a Venomous Concept, ami első lemezszerződését Mike Patton (Faith No More) kiadójával kötötte meg. Az all-star banda bemutatkozó albuma 2004-ben jelent meg 'Retroactive Abortion' címmel. Ezt két split-album követte (a japán 324 és az ausztrál Blöod Düster zenekarokkal közösen); ezután azonban Osbourne kilépett... Shane átváltott gitárra, a basszusgitárosi posztra pedig régi jóbarátját, a Brutal Truth-os Danny Lilker-t invitálta meg. A banda később bevette soraiba a Corrupt Moral Altar-ból ismert ritmusgitáros John Cooke-ot, akivel elkészült a banda második nagylemeze, a 2008-as 'Poisoned Apple'.

A Venomous Concept tagjai 2014-ben álltak ismét össze egy közös sörözésre / pizzázásra. Miután újra célba vették a próbatermet, rögtön meg is íródott néhány vadonatúj demó, majd 2014 végére elkészült egy teljes értékű nagylemez, ami a banda védjegyének számító hardcore-punk vonalat viszi tovább.

Az aktuális album 'Kick Me Silly - VC III' címmel látott napvilágot, 2016. január 8-án, az alábbi tracklistával és a lent látható borítóval:

01. Rise
02. Bust With You Debt
03. Anthem
04. The Potters Ground
05. Human Waste
06. Leper Dog
07. Farm Boy
08. Head On A Stick
09. Pretend
10. Johnny Cheeseburger
11. Forever War
12. Good Times
13. Pretty On The Inside
14. Holiday In Switzerland
15. Fucked In The Czech Repub
16. Neck Tie
17. Frontal Lobe Disorder
18. Daycare
19. Quazimodo
20. Burning Fatigue
21. Rocket Science
22. Pissing Match (bónusz track)

Íme az 'Anthem' frissen megjelent animációs videoklipje, valamint a 'Rise' és a 'The Potters Ground' című dalok premierje:


VENOMOUS CONCEPT - a Brujeria társaságában indul európai turnéra a Napalm Death / Brutal Truth tagok alkotta
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.