Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

THIS GIFT IS A CURSE - hallgasd végig az új, 'A Throne of Ash' című albumot!

2019-06-14
A stockholmi black / sludge / hardcore banda június 14-én, pénteken adja ki vadonatúj, 'A Throne of Ash' című stúdióalbumát, ami itt teljes egészében végighallgatható!

A This Gift Is A Curse együttest Jonas A. Holmberg énekes és Johan Nordlund dobos alapította 2008 nyarának végén. A hardcore és a sludge műfajokat drone, valamint okkult black metal zenével vegyítő csapat felállását Patrik Andersson gitáros és Lars Gunnarsson basszer tette teljessé. 2010 márciusában négyes bevonult a híres Sunlight Stúdióba (Entombed, Katatonia, Tiamat, Dismember, stb.), és Tomas Skogsberg producelésében felvette debütáló EP-jét. A 'This Gift Is a Curse' című mini-album nagy sikereket aratott az underground színtéren - ennek köszönhetően Svédország-, később Európa-szerte is felléphetett a banda néhány neves fesztiválon. 2011 második felében elindultak az első nagylemez munkálatai: az 'I, Gvilt Bearer' felvételei egy titkos stúdióban zajlottak, Stockholm külterületén. A banda új producere, Magbjork (Meleeh, Children Of Fall) maga is beköltözött a rejtett bázisba, és minden kikötést mellőzve hagyta, hogy a zenészek kibontakozzanak. Az 'I, Gvilt Bearer' album (2012) hatalmas figyelmet kapott világszerte; rövid idő alatt el is kelt az összes forgalomba került példány. A This Gift Is A Curse - a sikereken felbuzdulva - 2014 végén ismét összeállt Magbjork producerrel, hogy felvegye második nagylemezét, a fentebb említett "titkos" stúdióban. A banda ezúttal még sötétebb víziókat szőtt - elmondásuk szerint, egy "radikális mesterművet" szerettek volna letenni az asztalra. A banda második nagylemeze 2015 októberében jelent meg, 'All Hail the Swinelord' címmel.

A harmadik nagylemezre közel négy évet kellett várni: a banda 2019. június 14-én, pénteken adja ki vadonatúj, 'A Throne of Ash' című stúdióalbumát, amin folytatódik a pokoli gyűlölet-áradat. A svéd csapat ezúttal is "szenvedélyesen demonstrálja, miként ültethető át a black metal műfaj új, termékenyebb földekre". Az 'A Throne of Ash' azonban újabb szintre emeli a lécet, mind a masszív hangzást, mind a végtelen könyörtelenséget, brutalitást tekintve. A stockholmi zenekar harmadik nagylemeze egy "sötét víziót prezentál, aminek párja nincsen, sem ezen a bolygón, sem a túlvilágon".

"Ezt a lemezt kiadónk, a Season Of Mist egyfajta "monstre black-beast"-ként jellemezte, és érzésünk szerint ez egy igazán találó kifejezés. Harmadik albumunk, az 'A Throne of Ash' folytatása annak a sötét szónikus áradatnak, amit az 'I, Guiltbearer' lemezzel elindítottunk - egyszóval ez a magja a This Gift Is A Curse zenekarnak. Képtelenek vagyunk megszabadulni ettől a hangzástól - éppen ellenkezőleg: ezek a dalok arra kényszerítenek minket, hogy még tovább fejlesszünk zenei készségeinket, és minél több új, minél sötétebb területeket fedezzünk fel. Az 'A Throne of Ash' a mi végső határunk... legalább is egyelőre" - közölte a banda.

A tracklista:
01. Haema
02. Blood Is My Harvest
03. Thresholds
04. Gate Dweller
05. Monuments For Dead Gods
06. Wolvking
07. I Am Katharsis
08. In Your Black Halo (Mass 317)
09. Wormwood Star

Az előrendelési infókat itt lehet megtalálni. Íme a teljes album-stream:

Korábban megjelent a 'Wolvking' és a 'Monuments For Dead Gods' dalok hivatalos videoklipje:

Bővebb infók a bandáról, az albumról és a jövőbeni koncertekről a Facebookon olvashatók.


THIS GIFT IS A CURSE - hallgasd végig az új, 'A Throne of Ash' című albumot!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.