Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Újabb akusztikus feldolgozás-EP-vel jelentkezik a Sons Of Apollo / Asia gitáros Bumblefoot

2020-06-03
A Guns N' Roses ex-gitárosa / a Sons Of Apollo jelenlegi tagja, Ron "Bumblefoot" Thal 'Barefoot 3' címen ad ki néhány akusztikus feldolgozást.

Bumblefoot akusztikus feldolgozás EP-sorozatának harmadik része, a 'Barefoot 3' június 5-én, pénteken jelenik meg. Erre a mini-lemezre egy Elton John-, egy Soundgarden-, egy Asia-, egy Dexys Midnight Runners- és egy Rufus & Chaka Khan-feldolgozás, valamint egy saját dal akusztikut változata került fel.

"A 'Barefoot 3' akusztikus EP újabb szintre emeli a 'Barefoot' sorozatot; lévén egy gitár-témákban gazdag, grandiózus háttér-vokálokkal felszerelt, "valódi dobossal" kiegészülő albumról van szó. Utóbbi hangszer mögött Kyle Hughes ül".

A 'Barefoot 3' a Bandcamp-en válik elérhetővé a megjelenés napján. A dal-ízelítő klip itt hallgatható meg:

Bumblefoot egy hónappal ezelőtt adta ki a fentebb részletezett kiadvány-sorozat előző, 'Barefoot 2' című részét. A gitáros ekkor a következőket közölte: "2008-ban adtam ki az első akusztikus 'Barefoot' EP-t, melyen egy dalcsokornyi Bumblefoot dal volt hallható, meztelenített, akusztikus változatban. Nagy örömömre szolgál most, hogy kiadhatom a 'Barefoot 2'-t, ami ezúttal teljes egészében akusztikus feldolgozásokból áll. 2020 áprilisában vettem fel ezeket a nyers és természetes hangzású nótákat, melyek nagy részét már élőben is előadtam az évek során - a többit pedig szimplán csak szerettem volna átdolgozni :) Remélem, a jövőben sikerül még több 'Barefoot' EP-t is kiadnom!".

Az új kiadvány - amire Iron Maiden-, Billy Joel-, The Police-, The Young Rascals- és Paul McCartney-feldolgozások kerültek fel - az alábbi lejátszón hallgatható végig és rendelhető meg:

Bumblefoot néhány hete egy új saját dalt tett közzé 'Planetary Lockdown' címen. A gitáros új instrumentális dala április 14-én jelent meg a Bandcamp-en. Az alábbi lejátszó révén meghallgatható és digitális formában megvásárolható a gitáros új száma:

Bumblefoot jelenlegi bandája, az all-star rocker Sons Of Apollo (ami nemrégiben adott ki új albumot, 'MMXX' címen) 2020 márciusában indult európai turnéra, de a 20 buliból mindössze csak négyet tudtak lenyomni a koronavírus globális terjedése miatt. "Felszereléseink nagy részét ott kellett hagynunk, mi pedig szélsebességgel haza rohantunk. Olyan volt ez, mint egy verseny, mert az ajtó már záródott mögöttünk. Európát hirtelen lezárták. Néhány napon belül pedig az egész világot is. Ezt a dalt ez a verseny; az idő versenye ihlette.. És nem mellesleg elszigeteltségben született nóta. Ezért is lett a címe 'Planetary Lockdown'" - nyilatkozta a gitáros.

 

Bumblefoot jelenleg a legendás prog-rock banda, az Asia, valamint a Sons Of Apollo tagja. Ezt megelőzően az Art Of Anarchy (2011–2017), valamint a Guns N' Roses (2006–2014) felállását erősítette.

Bumblefoot legutóbbi szólóalbuma 2015 februárjában jelent meg,  'Little Brother Is Watching' címmel. A gitáros szerint ezen album munkálataira - többnyire a Guns N' Roses miatt - nem jutott elég ideje. "Számomra rengeteget jelent egy szólóalbum. És hogy őszinte legyek, előző lemezre több időt kellett volna szánni, még úgy is, hogy közben a Guns tagja vagyok. Általánosságban is többet kellett volna szólóban turnéznom, és eleve több lemezt kellett volna kiadnom...".


Újabb akusztikus feldolgozás-EP-vel jelentkezik a Sons Of Apollo / Asia gitáros Bumblefoot
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.