Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Így készült az IMPERIA új, 'Tears Of Silence' című albuma (videó - 1. rész)

2015-12-22
A holland, belga, német és norvég tagokból álló szimfónikus gothic metal banda a Massacre Records gondozásában adta ki negyedik nagylemezét.

A Massacre Records jóvoltából megjelent 'Tears Of Silence' album felvételei Christian Moos (Everon, Delain, Leah) producelésében zajlottak, a Spacelab Stúdióban. A keverést és a maszterizálást a híres dán hangtechnikus, Jacob Hansen (Volbeat, Destruction, Pretty Maids) végezte.

Az új Imperia lemezen ezúttal is a megszokott felállás szerepel: Helena Iren Michaelsen (ex-Trail Of Tears) énekesnőt Jan "Örkki' Yrlund gitáros / dizájner (ő tervezte a lent látható lemezborítót), Steve Wolz (Dakria, Kingdom Of Salvation) dobos és Gerry Verstreken (ex-Beyond The Labyrinth) basszusgitáros kíséri. Az album nagyzenekari hangszereléséért Oliver Philipps (Everon) felelt.

Yrlund a következőket nyilatkozta: "Ez az album rendkívül változatos és kidolgozott lett - nagyon sok apró meglepetést, részletet fel lehet fedezni rajta. Különösen örülök annak, hogy néhány kiváló vendég is besegített a munkálatokba. Általuk olyan hangszerekkel gazdagodott zenénk, mint például a bouzouki, a skótduda és a furulya különféle változata".

A 'Tears Of Silence' november 20-án megjelent CD-n, digitálisan és limitált digipakban, két exkluzív bónusz trackkel, az alábbi tracklistával:

01. Silence Is My Friend
02. Crossroads
03. Broken (When The Silence Cries)
04. Away
05. Friheten Vil Seire
06. My Screaming Heart
07. Motherlove
08. The Vikingsong
09. Spirit Chase (Keep Fighting)
10. Innocent Child
11. Wings Of Hope
12. We’ll Be Free (digipak bónusz track)
13. Broken Hearts (digipak bónusz track)

Íme az album első dal-premierje, a 'Crossroads':

A banda decemberben elindította a lemez munkálatait összefoglaló videó-sorozatot. Az első részben Steve Wolz dobos témáinak rögzítési fázisa kerül bemutatásra:

Az Imperia 2011. március 25-én (szintén a Massacre Records jóvoltából) adta ki előző nagylemezét, a 'Secret Passion'-t. Ezt követte egy 2013-as válogatás-album, a 'Queen Of Passion'.


Így készült az IMPERIA új, 'Tears Of Silence' című albuma (videó - 1. rész)
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.