Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Az EXODUS ex-énekese, Rob Dukes szerint "szar zenét csinált" a banda

2015-11-06
Az Exodus-ból 2014 júniusában kirúgott énekes, Rob Dukes egy héttel ezelőtt a Painful Pleasures magazinnak mondta el véleményét egykori zenésztársairól:

"Basszák meg azok a köcsögök! Soha az életben nem kell többet beszélnem velük... sem a menedzsereikkel; és én ennek örülök. Olyan, mintha egy ráktól szabadultam volna meg..." - közölte Dukes, legutóbbi interjújában.

"Ez egy lefutott téma. Elég szarul jöttek ki a dolgok..." - ezt már egy frissebb interjúban, az Opie And Jim Norton talk-showban mondta az énekes. "Majdnem tíz éven keresztül turnéztam velük... Aztán jött egy új menedzsment, és kicsúszott a talaj a lábuk alól. Ha arra gondolok, milyen szar zenét csináltunk, azt mondom magamban, 'Bárcsak hamarabb kiléptem volna'... Egyáltalán nem voltam boldog - nagyon nem tetszett a zene, amit csináltunk. Konkrétan szar volt. És én hangot is adtam a véleményemnek. Ezáltal pedig mindenki ellenem fordult...".

A kérdésre - miért gondolja úgy, hogy szar volt a banda zenéje - Dukes így válaszolt: "Nem volt benne semmi érzelem. Egyszerűen szar volt, amit újra és újra visszaöklendeztünk. Nem volt benne élet. Én pedig emiatt próbáltam szép lassan kivonni magam a dolgokból. De aztán rengeteg nyomás nehezedett rám. Épp akkoriban áhzasodtam; akkor költöztünk... szóval sok szarság zúdult rám. Ja, és épp a nászéjszakámon, három nappal az esküvőm után rúgtak ki... Hogy ez mekkora szopás... Előtte nem szólt erről senki; így érthetően voltam ennyire dühös. Most már azonban túl vagyok a dolgon. Sokkal jobban érzem magam, mint ezelőtt bármikor!".

Az énekes néhány hónappal ezelőtt még másképp viszonyult a témához. Hivatalos közleményében a következőket írta: "Hálás vagyok az elmúlt 9 esztendőért. Rengeteg tapasztalatot szereztem, miközben körbe turnéztam a világot. Korábban csak egy átlagos srác voltam, de egy nagyon szerencsés fajta, aki egy legendás bandától kapott ajánlatot, bármiféle énekesi tapasztalat híján. Eleinte még izgaultam, de aztán sikerült beilleszkednem; aztán tapasztalatot szereztem album-rögzítésből is. Életem hatalmas fejezete volt mindez. A különválás elkeserített, de még mindig ott van a másik bandám, a Generation Kill; így a jövében erre tudok koncentrálni. Másik szenvedélyem a versenyautók tunningolása, így hamarosan felépítek egy olyan járművet, amivel a Baja 1000 futamon versenyezhetek. Aztán ott van a másik szerelmem, a motorozás - hamarosan teljes egészében bejárom ezt a csodálatos országot... Szóval ez lesz életem következő fejezete".

Dukes 2005 januárjában érkezett az Exodus-ba, Steve "Zetro" Souza helyére, akit 2004 szeptemberében rúgtak ki. Rob négy Exodus albumon énekelt - 'Shovel Headed Kill Machine' (2005), 'The Atrocity Exhibition... Exhibit A' (2007), 'Let There Be Blood' (2008), 'Exhibit B: The Human Condition' (2010) -; mindemellett működteti Generation Kill projektjét is.

Dukes kiválását 2014. június 8-án jelentette be az Exodus. A banda azóta meg is találta utódját az egykori frontember, Steve "Zetro" Souza személyében.
"Mint egységes banda nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, mivel Rob Dukes 9 éven keresztül volt az énekesünk. Iránta csakis szeretetet és tiszteletet tudunk mutatni; valamint a legőszintébb hálánkat a kemény munkáért, amit utóbbi albumainkba belefektetett. A jelenlegi állás szerint azonban mindannyian egyetértettünk abban, hogy szükséges változtatni a dolgokon; ezért egyhangúan amellett döntöttünk, hogy ismét Steve Souza üdvözöljük köreinkben!" - közölte annak idején a zenekar.

A többek közt a feltörekvő Hatriot zenekarral is foglalatoskodó Zetro és az Exodus 'Blood In Blood Out' címmel adta ki reunion-albumát, tavaly októberben.

Gary Holt, az Exodus gitárosa / elsőszámú dalszerzője később elmondta, hogy a Dukes-tól való megválás, és Zetro újra-alkalmazása "a banda történetének legnehezebb döntése volt".
"Megadatott nekem az a szerencse, hogy láthattam Rob-ot, amint egy ismeretlen gitár-technikusból egy csodálatos énekes és frontemberré válik. Az előtte álló jövő igazán fényes, ez biztos - itt nincs vége: a világ rengeteget fogja még látni őt, ezt le merem fogadni..." - mondta a gitáros.

Dukes jelenlegi bandája, a Generation Kill pillanatnyilag új dalokat és új nagylemezt rögzít, aminek produceri munkáit nem más vállalta el, mint a Guns N' Roses gitárosa, Ron "Bumblefoot" Thal.  Dukes-ék már január elején nekiláttak az új album munkálatainak. Az elő-produkciós, színfalak mögötti munkálatokról (melyek során feltűnik Run-DMC hip-hop legenda is) itt látható egy friss videó.


Az EXODUS ex-énekese, Rob Dukes szerint
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.