Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

'Enkelsiipi' című videoklippel jelentkezett a DARK THE SUNS együttes

2021-07-27
A finn dark / goth-metal banda közel egy évtized után adott ki egy új nagylemezt.

Íme a legújabb single-dal, az 'Enkelsiipi' hivatalos videoklipje:

A Dark The Suns 2020. május 21-én adta ki visszatérő, 'Suru Raivosi Sydämeni Pimeydessä' című számát, az Inverse Records jóvoltából. Ez volt a banda első single-dala a régóta várt, negyedik nagylemezről, aminek megjelenése 2021. április 9-én volt esedékes, ugyanezzel a címmel.

"Hosszú évnyi csendet követően Inka és én 2020 elején úgy döntöttünk, a jövőben újra együtt fogunk zenélni" - nyilatkozta korábban Mikko Ojala gitáros-énekes-dobos. "Visszatérő dalunk, a 'Suru Raivosi Sydämeni Pimeydessä' egy melankólikus szintetizátorokkal és dallamos, de egyben agresszív zenei elemekkel felszerelt nóta, ami az emberi lelket elsöprő bánatról és gyászról szól".

Az új lemez borítóját a Dark The Suns basszusgitáros-billentyűse, Mikko felesége, Inka Ojala készítette. Jelenleg ők ketten alkotják a banda felállását.

A tracklista:
01.
Spirit In The Dark
02. Everywhere
03. Suru Raivosi Sydämeni Pimeydessä
04. Hope In Our Hands
05. The Secrets Of Time
06. Seeker
07. Storm Of Fire
08. Taivas Itki Tulta
09. Shadows In The Void
10. Enkelsiipi

Íme a 'Suru Raivosi Sydämeni Pimeydessä' dal hivatalos videoklipje:

2020 decemberében megjelent egy másik új dal, az 'Everywhere' is, ami szintén felkerült az új nagylemezre, melyet az Inverse Records gondoz.

"Ez az egyik kedvenc számom az albumról. Az 'Everywhere' dalban melankólikus és egyben fülbemászó dallamok vegyülnek érzelmes zongora-játékkal és súlyos gitár-témákkal – ezek azok az elemek, melyek sajátossá teszi a zenénket" - mondta Inka Ojala, majd párja, Mikko hozzátette: "Az 'Everywhere' csodálatos zongora-témákkal és kemény gitár-riffekkel egyaránt fel van szerelve. Nekem nagyon bejön a dal szép és egyben melankólikus atmoszférája".

Íme a videoklip:

Ezt követően közzétették a visszatérő albuma harmadik, 'The Secrets Of Time' című single-dalát. A dal hivatalos klipje lentebb tekinthető meg.

Mikko Ojala így szólt: "Új dalunk, a 'The Secrets Of Time' szöveges videoklipjében Finnország csodálatos téli tájainak szépsége előtt tisztelgünk; vagyis folytatjuk előző videoklipjeink tematikáját. Ez a dal egyébként személyes kedvencünk azok közül a dalok közül, amiket áprilisban adunk ki a kezünkből".

A Dark The Suns egy 4 éves szünetet zárt le legutóbbi best-of kiadványával. A 'Life Eternal' című kollekció a Dark The Suns fennállásának 10. évfordulója alkalmából jelent meg, digitális formában (iTunes, Spotify, stb.), 2015. december 15-én. Az Inverse Records jóvoltából kiadott albumon az együttes 10 legnagyobb slágere kapott helyet:

01. The Sleeping Beauty
02. Sleepless Angels
03. All Ends In Silence
04. The Dead End
05. Alone
06. Walking With An Angel
07. Unbroken Silence
08. Reflections
09. Don’t Fear The Sleep
10. Rimed With Frost

A Dark The Suns legutóbb 2010-ben adott ki nagylemezt: a 'Sleepwalking in a Nightmare' albumot a Firebox Records gondozta.

A Dark The Suns Facebook-oldala itt érhető el.


'Enkelsiipi' című videoklippel jelentkezett a DARK THE SUNS együttes
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.