Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Interjút adott a Ritchie Blackmore-féle RAINBOW énekese, Ronnie Romero

2015-11-17
A Rainbow és a Deep Purple egykori gitáros legendája jövő nyáron, néhány koncert erejéig újjáéleszti két ex-bandájának arany-korszakát.

Mint arról beszámoltunk, Blackmore első 2016-os 'Best of Rainbow & Deep Purple' koncertje június 18-án, a Bietigheim-Bissingen-beli Monsters Of Rock fesztiválon kerül megrendezésre. Az ezt megelőző napon szintén fellép a zenekar (ugyanezen fesztivál keretében, csak más helyszínen), a Loreley-beli Freilichtbühnén. Egy frissebb közleményből kiderül, Blackmore és bandája június 25-én Angliába, a birminghami Genting Arénába is ellátogat.

Mint kiderült, a fentebb említett koncerteken a Lords Of Black énekese, Ronnie Romero; a Stratovarius billentyűse, Jens Johansson; valamint a Blackmore's Night két tagja, David Keith dobos és Bob Nouveau basszer fogja kísérni Richie-t.

A chilei származású Romero-t a Rafabasa magazin interjúvolta meg. A kérdés az volt, hogyan jutott új "állásához": "Nem tudom, mennyi ideje voltam Ritchie listáján, de néhány hónappal ezelőtt, valamikor a nyár elején felkeresett engem, hogy elhívjon egy meghallgatásra. Az első nap, és az első 'hello' emléke mélyen bennem él. Tettem a mindennapi dolgaimat, és egyszer csak kaptam egy e-mail-t magától Ritchie Blackmore-tól. Ezt a csodálatos élményt még így hónapok után sem könnyű feldolgozni".

Blackmore úgy jellemezte Romero hangját, mint "Ronnie James Dio és Freddie Mercury keresztezése". Ezen kijelentéssel kapcsolatban az énekes a következőket mondta: "Én csak arra tudok gondolni, milyen szerencsés vagyok, hogy hozzájutottam ehhez az "álláshoz";de el sem tudom képzelni, hogy a fenébe találtak rám... Rengeteg kiváló énekes van a világon; miért pont én?! De persze mondanom sem kell, hogy mióta megkötöttük a szerződést, beleadok mindent ebbe az egészbe, amit csak tudok. Mindig is hittem magamban, de a család és a barátok támogatása révén még nagyobb lett az önbizalmam. Ritchie szavaiért csak hálálkodni tudok - elég magasra tette a lécet ezzel a mondttal [haha]. Természetesen annak is nagyon örülök, hogy ilyen nagy bizalmat vetett belém".

Blackmore a tervek szerint egy jövőbeni koncert-kiadványra rögzíti a reunion-bulikat.

Romero eredeti bandája, a Lords Of Black hamarosan kiadja második nagylemezét. Ehhez itt érhető el egy ízelítő:


Interjút adott a Ritchie Blackmore-féle RAINBOW énekese, Ronnie Romero
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.