Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt a 'Martyr' című dal premierje Vivian Campbell LAST IN LINE projektjétől!

2015-12-14
A Def Leppard gitáros Vivian Campbell, valamint az egykori Dio-banda tagjai (Vinny Appice, Jimmy Bain) és Andrew Freeman (Lynch Mob) énekes alkotta Last In Line februárban debütál.

A Last In Line tavaly októberben kötött lemezszerződést debütáló albumára; mégpedig az olasz Frontiers Music Srl. kiadóval. Eredetileg 2015 őszén került volna forgalomba az album, de a legfrissebb információk szerint, 2016. február 19.-re várható a 'Heavy Crown' megjelenése. A csúszásnak többek közt az volt az oka, hogy Campbell szervezetében ismét kiújultak a rákos sejtek, illetve hogy a Def Leppard januárban indul cirkáló-turnéra.

A banda korábban a Facebook-on tette közzé legelső saját dalát. A 'Devil In Me' és a teljes album producere Jeff Pilson (Dokken, Dio, Foreigner) volt. A Last In Line nemrégiben hivatalos videoklipet is forgatott a single-dalhoz, valamint a 'Starmaker' című számhoz (Thomas McNeely rendezésében). Az előbbi premierje lentebb elérhető (a dalt ingyenesen le lehet tölteni az album előrendelése esetén). Újabban megjelent a 'Martyr' című szám is - lentebb ez is meghallgatható.

A 'Heavy Crown' megjelenik CD-n, digipakban (bónusz DVD-vel) és digitálisan. A DVD-n a fentebb említett két videoklip, valamint egy stúdiós dokumentáció lesz megtalálható.

A nemrég őssejt-átültetésen átesett Campbell korábban így nyilatkozott a Last In Line bandával kapcsolatban: "A második Dio-album nyomán neveztük el a zenekart. A felállás is az eredeti Dio-banda; vagyis jómagam, Vinny Appice dobos, Jimmy Bain basszusgitáros, Claude Schnell billentyűs; plusz találtunk egy őrületesen jó énekest, Andy Freeman személyében, aki erős 'igazságot' szolgáltat ezeknek a daloknak. Andy egyáltalán nem szól úgy, mint Ronnie James Dio, és ez szerintem nagyszerű, mivel nem szeretem a hasonlítgatásokat. Ronnie egy különleges énekes volt, Andy-nek pedig megvan a saját egyénisége - emellett meglehetősen tiszteletteljesen adja elő ezeket a számokat. Azokat a számokat, melyeket annak idején jórészt mi írtunk. Ezért is érezhetjük magunkat feljogosítva az újonnani előadásra. Viszont nem vagyunk tribute- vagy feldolgozás-banda; ez sokkal több annál".

A 'Heavy Crown' borítója lentebb látható; a tracklista így néz ki:

01. Devil In Me
02. Martyr
03. Starmaker
04. Burn This House Down
05. I Am Revolution
06. Blame It On Me
07. In Flames (deluxe bónusz track)
08. Already Dead
09. Curse The Day
10. Orange Glow
11. Heavy Crown
12. The Sickness

DVD
01. Devil In Me (videoklip)
02. Starmaker (videoklip)
03. Making of 'Heavy Crown'

A koncerteken többnyire Campbell részvételével rögzített egykori Dio-lemezek slágereit előadó csapat első fellépését 2013. augusztus 3-án adta a kanadai Fullerton-ban (felvételek itt...). Azóta több nagyszabású rendezvényre is elhívták a zenekart; ilyen volt például a tokiói Saitama Super Arénában tavaly október 20-án megrendezett Loud Park fesztivál.

Íme néhány korábbi fotó a stúdióból:

 

 

Campbell és Dio annak idején három albumon dolgozott közösen: 'Holy Diver' (1983), 'The Last in Line' (1984), 'Sacred Heart' (1985). Az ír gitáros ezt követően lépett ki Dio bandájából, és csatlakozott 1987-ben a Whitesnake-hez, majd később a Def Leppard-hoz.

A legendás 'The Last In Line' című Dio-album idén lett 30 éves - Campbell bandája ennek alkalmából mutatta be nemrég a fentebb is említett 'Devil In Me' című számot.


Itt a 'Martyr' című dal premierje Vivian Campbell LAST IN LINE projektjétől!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.