Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

DEAD CROSS - bemutatta debüt-albuma első single-dalát Dave Lombardo új punk-projektje

2016-03-18
Az egykori Slayer / jelenlegi Philm dobos, Dave Lombardo a The Locust és a Retox egyes tagjaival állt össze egy új punk-projektben, aminek Dead Cross a neve.

A Dead Cross tagjai a következők:

Dave Lombardo (Philm, ex-Slayer) - dobok
Justin Pearson (The Locust, Retox) - basszusgitár
Mike Crain (Retox) - gitár
Gabe Serbian (The Locust, Retox, ex-Cattle Decapitation) - ének

Lombardo néhány hete elmondta a Noisey magazinnak, hogy "itt egy ütős, szókimondó, metalos brutál-punk bandáról van szó". A dobos azért hozta létre ezt a projektet, mert szerinte "ahhoz, hogy átvészeljünk a világ szarságait, fontos manapság a punk-hozzáállás". "Nincs idő 'We Are the World'-öt, meg hasonló szarokat énekelni. Mostanában mindannyian felbaszott aggyal járunk-kelünk a világban, és annak, hogy ezt a dühöt kiengedjük magunkból, nincs is jobb módszere, mint egy punk-bandában zenélni".

A Dead Cross várhatóan idén kiad "egy-két single-dalt", de az első nagylemez rögzítése már tavaly decemberben kezdetét vette. Az ünnepek alkalmából néhány hétre leálltak a munkálatok, de december 28-án újra stúdióba vonult a banda, méghozzá a neves Ross Robinson producerrel (Deftones, Sepultura, Korn, stb.). A felvételekről alább látható egy rövid videó.
"Lévén ilyen tehetséges zenészekkel vettem körül magam, nem okozott különösebb gondot a zeneszerzés. Ezek a srácok épp annyira motiváltak, mint én magam. Sok időt eltöltöttem már a zeneiparban, és sokat tanultam... rájöttem, hogy néha jobban jársz, ha te magad ragadod meg a bika szarvát, ahelyett hogy másokra várnál" - nyilatkozta a dobos.

A Dead Cross első hivatalos dal-premierer március 18-án látott napvilágot. A 'We’ll Sleep When They’re Dead' című szám itt meghallgatható:

 
Dead Cross

Back in the studio!!!

Szerző: Dead Cross, 2015. december 28.

A Dead Cross december elsején mutatkozott be élőben, a San Diego-beli Casbah színpadán - erről lentebb látható néhány rajongói felvétel. Két nappal később Pomona városában lépett színpadra a banda, a Glass House klubban - alább ennek felvételeit is meg lehet tekinteni.

Friss Dead Cross-hírek hamarosan...

A Dead Cross december 3.-i koncertje:


DEAD CROSS - bemutatta debüt-albuma első single-dalát Dave Lombardo új punk-projektje
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.