Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ROYAL HUNT - 'Cargo' címmel jelenik meg márciusban a dupla koncertalbum; itt a 'Half Past Loneliness' peerformansz-klipje!

2016-02-17
A veterán koppenhágai szimfó-prog banda az ünnepeket is a stúdióban töltötte...

A zenekar tagjai december-január folyamán az őszi fesztivál-fellépéseik (ProgPower USA, LoudPark Japan, Rockingham UK) során rögzített felvételeket keverték le. A legjobban sikerült performanszokat kiválogatták, és a végén egy dupla koncertalbumot formáltak ezekből. (A projekt költségeinek fedezése végett, a banda létrehozott egy PledgeMusic-alapot, ahol már egy szimpla előrendeléssel is támogatni lehetett a munkálatokat.)

A dupla lemez - ami a 'Cargo' címet kapta - megjelenése március 18.-ra várható. Az új kiadvány kapcsán André Andersen billentyűs frontember a következőket nyilatkozta: "Hogy miért koncertalbum, és miért pont most? Nos, leginkább azért, mert nagyjából 10 év nem adtunk ki koncertfelvételt semmilyen formában. A '2006' című anyag persze nagyszerű volt - sokan ezt nevezik a legjobb lemezünknek (valaki pedig az '1996'-ot vagy a 'Closing The Chapter'-t)... és egyébként is: szeretnénk bemutatni, miképpen fejlődtünk az elmúlt években, és milyen produkcióval bővült színpadi repertoárunk. A 'Cargo' azonban eleve izgalmasabbnak ígérkezik, mivel a 'Paradox' album dalait majdnem 20 éve adtuk elő utoljára! Ehhez pedig társulnak az újabb nóták, valamint egy fesztivál-performansz élménye, plusz néhány új arc - és a dolgok máris újnak, frissnek hatnak. Legalábbis ez a mi véleményünk - kíváncsiak vagyunk a tiétekre is".

A 'Cargo' borítója és tartalma:

CD1
01. The Mission
02. Half Past Loneliness
03. River Of Pain
04. Tearing Down The World
05. Message To G-D
06. Long Way Home

CD2
01. Time Will Tell
02. Silent Scream
03. It’s Over
04. May You Never
05. A Life To Die For

Íme az első hivatalos performansz-klip, ami a koncertlemez 'Half Past Loneliness' dalához készült:

A lemez megjelenésével egyidőben európai turnéra indul a banda. Ennek keretében, április 3-án a budapesti A38-ra is ellátogatnak (jegyinfók itt).

A Royal Hunt 2015. augusztus 21-én adta ki 13. stúdióalbumát, 'Devil's Dozen' címmel. Erről készült nemrég el a 'Riches To Rags' dalszöveges videója:

Az új Royal Hunt album felvételei a NorthPoint Productions stúdió falai között indultak. A producelést ezúttal is a billentyűs frontember, André Andersen végezte. A lemezen most is a legendás amerikai énekes, DC Cooper vokálozik (ő 2011-ben állt újra össze a bandával, miután számtalan rajongói és kiadói felkérést kaptak erre vonatkozóan); egy szintén régi tag, Andreas Passmark basszerozik; Jonas Larsen gitározik; dobokon pedig egy új "szerzemény", Andreas Habo Johansson (ex-Narnia) hallható.

Bővebben a 'Devil's Dozen'-ről itt írtunk.


ROYAL HUNT - 'Cargo' címmel jelenik meg márciusban a dupla koncertalbum; itt a 'Half Past Loneliness' peerformansz-klipje!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.