Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

2020-ban újra összeáll a BANG TANGO eredeti felállása

2019-11-15
A legendás glam-rockerek bejelentették, hogy a jövő évben - néhány koncert erejéig - újra összeállnak.

A Bang Tango zenekart Mark Knight gitáros és Kyle Kyle basszusgitáros alapította 1988-ban. Miután bevették Kyle Stevens másod-gitárost, Joe Leste énekes és Tigg Ketler dobos is csatlakozott a mára klasszikussá vált felálláshoz.

Ez a csapat fog ismét összeállni 2020-ban, néhány reunion-koncert erejéig.

"Mint minden banda estében, nálunk is számtalan tagcsere történt az évek során; voltak mélypontok és magas hullámok - mind személyes tekintetben, mind pedig a banda szempontjából" - nyilatkozta a frontember, Joe Leste. "Mi öten azonban továbbra is olyan szoros zenei és személyes kapoccsal kötődünk egymáshoz, ami manapság igencsak szokatlan. Miután eltöltöttünk egy órát a próbateremben, rögtön rájöttünk, hogy mi erre születtünk, nekünk ezt kell csinálunk; méghozzá a JÓ érdekében. Mert csak egyszer élünk...".

Mark Knight gitáros hozzátette: "Én csak annyt szeretnék egyelőre mondani a Bang Tango nevében, hogy rettentően izgatottak vagyunk a mai bejelentést, és az azt övező, pozitív reakciókat illetően! Nemsokára közzétesszük a reunion-turné dátumai és állomásait... És még annyit hozzátennék, hogy ez nem egy egy-alkalmas reunion lesz! Helló mindenki; köszi még egyszer a szeretetet és a támogatást!".

A Bang Tango eredeti felállása három albumot rögzített 1995-ös feloszlással bezárólag: ez volt a kultikus 'Psycho Cafe' (1989), a 'Dancin' on Coals' (1991) és a 'Love After Death' (1994).

A Bang Tango felől legutóbb 2015-ben hallhattunk. Ekkor mutatták be saját készítésű dokumentumfilmjüket, az Attack Of Life-ot.

"Négy hosszú, lélek-gyötrő évet fektettünk ebbe a dokumentumfilmbe; így kijelenthetjük, hogy ez a munka 100%-ban a szenvedély és a szív gyümölcse" - közölte a Bang Tango gitárosa és az Attack Of Life rendezője, Drew Fortier. "Most már nyugodtan hátradőlhetek, mert a film elkészült; és mivel tisztában vagyok azzal, hogy valószínűleg sosem fog megjelenni hivatalos formában, ezért ahelyett, hogy meghagynánk porfogónak, úgy döntöttünk, teljes egészében odaadjuk nektek. Tudjuk, hogy sokan vártatok már erre; így engedélyt kértünk az UMG-től, hogy a YouTube-on is elérhető legyen. Ők ezt megadták, tehát amíg fent maradhat, addig fent is fog... Hatalmas köszönet mindenkinek, aki valamilyen formában részt vett a film készítésében; és külön köszönet Dee Snider-nek (Twisted Sister), aki felmondta a bevezető narrációt!".

A Bang Tango frontembere, Joe Lesté 2015 elején új felállással indult útnak bandája 25. évfordulója alkalmából. Az ünnep apropójából megrendezett turné végett akkoriban új gitáros érkezett a zenekarba: ő nem más, mint az egykoron Ronnie James Dio bandájából ismert Rowan Robertson gitáros.

A Bang Tango ezt megelőzően, 2014 nyarán indult ünnepi turnéjára, az akkor 30. évfordulóját ünneplő The Quireboys társaságában. Ezen a körúton Lance Eric basszusgitáros és Timmy Russell dobos kísérte a bandát.

A banda 2015-ben sem állt meg: egy újabb nagyszabású észak-amerikai turné mellett felléptek a világhírű Monsters Of Rock fesztiválon is.

A '89-ben 'Psycho Cafe' albumával, valamint a 'Someone Like You' című single-dallal befutott Bang Tango az elmúlt egy évtizedben három nagylemezt adott ki: a 2004-es 'Ready to Go'-t, a 2006-os 'From the Hip'-et, valamint a legutóbbi, 2011-es 'Pistol Whipped in the Bible Belt' albumot.


2020-ban újra összeáll a BANG TANGO eredeti felállása
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.