Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új albumot adott ki Victor Smolski projektje, az ALMANAC - itt a 'Rush of Death' címadó dalának hivatalos videója!

2020-03-05
A Rage zenekar egykori gitárosa, Victor Smolski bejelentette saját projektje, az Almanac harmadik stúdióalbumát.

Az Almanac következő nagylemeze 'Rush of Death' címmel jelenik meg, 2020. március 6-án, a Nuclear Blast kiadó jóvoltából. Ezen az albumon mutatkozik be a banda új felállása.

Smolski a következőket nyilatkozta: "Az új Almanac-felállás kiválóan működik, és miután lezajlott legutóbbi headliner-turnénk és fesztivál-körutunk Németországban, Csehországban, Oroszországban és Koreában, bátran vonultunk közösen stúdióba. Jómagam rengeteg időt töltöttem dalszerzéssel - felvonultattam az új lemezen mindent, ami három évtizedes karrierem során valaha is jellemző volt a stílusomra. Vannak olyan kemény-riffes dalok, mint a Rage 'Unity' és 'Soundchaser' albumain; aztán ott vannak a 'Suite Lingua Mortis' bombasztikus nagyzenekari témái, valamint a Lingua Mortis Orchestra sokszínű vokál-témái és őrületes szólói... Ezek mind megtalálhatók az Almanac új, 'Rush of Death' című albumán, amit meglepően keménynek neveznek azok, akik már hallották... Egy intenzív, gitár-központű lemezről van sóz, ami két részből áll: az egyik felét energikus metal-himnuszok alkotják, nagyzenekari hangszereléstől mentesen; míg a másik felét (ami úgyszintén nem kevésbé kemény!) az epikus 'Suite Lingua Mortis Part 2' tétel alkotja, amit ugyanazzal a szimfónikus nagyzenekarral rögzítettünk, mint ami az első részben is hallható, a Rage 'Speak of the Dead' albumán".

"Az új album vendégei közt szerepel Frank Beck a Gamma Ray-ből, és Marcel Junker, aki változatos és sokoldalú énekhangjával színesítette a dalokat. Dalszövegileg hűek maradtunk önmagunkhoz, és különféle történelmi témákat választottunk alapnak. Mivel jómagam is adrenalinnal teli ember vagyok, ezúttal főként a gladiátorok témáját boncolgatjuk - ezt ültettük át a jelenbe; vagyis modern autóversenyzők szerepébe. Számomra igencsak ismerősek a kormány mögött leselkedő veszélyek, mivel tizenegy 24-órás Nürburgring-verseny van a hátam mögött - köztük győzelmekkel és bukásokkal... szóval túléltem egy pár harcot az évet során. Az Almanac szintúgy: a saját határainkat feszegettük a stúdióban, és persze hűek maradtunk mottónkhoz: "Pedal to the medal!".

A 'Rush of Death' album borítója és tracklistája így néz ki:

01. Predator
02. Rush Of Death
03. Let The Show Begin
04. Soiled Existence

05. Bought And Sold
06. The Human Essence
07. Satisfied
08. Blink Of An Eye
09. Can't Hold Me Back
10. Like A Machine

Az albumhoz mellékelt bónusz DVD-n egy teljes, 2019-es koreai koncert felvétele, valamint további válogatott koncert-videók kaptak helyet:

Live In Korea / Jeonju Ultimate Music Festival, Aug. 3, 2019, Jeonju Stadium
"Morituri Te Salutant"
"Prelude Of The Souls"
"Innocent"
"Hands Are Tied"
"Children Of The Sacred Path"
"Down"
"Empty Hollow"
"Hail To The King"
"Soundchaser"
"Self-Blinded Eyes"

Live In Minsk, Belarus / Marc. 16, 2019, Club Republic
"Innocent"
"Self-Blinded Eyes"
"Hands Are Tied"

Live In Korea / JUMF, Aug. 4, 2018, Jeonju Stadium
"No More Shadows"

Live In Moscow, Russia / Big Gun Festival, Jul. 28, 2019
"Soundchaser"

Az album előrendelési infóit itt lehet megtalálni. Az első ízelítő, a 'Predator' című szám hivatalos szöveges klipje lentebb megtekinthető.

Victor elmondta: "Hello mindenki! Eljött az idő! A mai napon bemutatjuk új albumunk, a 'Rush of Death' első single-dalát! Két bemelegítő albumot követően az Almanac végre teljes erejében tündököl! Ha szereted a minőségi, kézzel készített, ütős zenét, akkor garantáltan nem leszel csalódott! 30 évnyi stúdió- és koncert-karrierem minden fénypontja (Mind Odyssey, Rage, Lingua Mortis Orchestra, Almanac) megmutatkozik ezen az új lemezen. Brutális riffelés, bombasztikus nagyzenekari témák ('Lingua Mortis Part 2') és fantasztikus dallamok hallhatók az új nótákban! Támogassatok minket és rendelétek elő az új CD-t. Mi pedig nagyszabású koncertekkel háláljuk meg mindezt nektek február és március folyamán. Beleadtunk mindent, hogy elkészítsük a lehető legjobb lemezt! Alig várjuk már, hogy hallhassuk a visszajelzéseket! Addig is itt az első single-dal, a 'Predator', ami a 'Rush of Death' első kalandos ízelítője!".

A második single-dal, a 'Bought And Sold' szöveges videója itt érhető el:

A megjelenés napján bemutatták a címadó dal hivatalos szöveges videóját is.

Lentebb megtekinthető az új albumhoz mellékelt bónusz DVD 'Hands Are Tied' és 'Self-Blinded Eyes' című számainak hivatalos, Minszkben forgatott koncert-klipje:

Az új album munkálatait összefoglaló videó-sorozat első két része itt tekinthető meg:

A 'Rush of Death' első európai lemezbemutató turnéja 2020 márciusában fog lezajlani. A banda a Lordi-t kíséri útjára, a KillecTour 2020 alkalmával. A teljes beosztás itt található meg.

A Rage tagjai 2014-ben jelentették be, hogy a továbbiakban külön utakon fognak járni; de míg Peavy Wagner társ-alapító új tagokkal kívánja folytatni a zenekar működtetését, addig Victor Smolski gitáros belevágott egy újabb neo-klasszikus, szimfónikus metal-projektbe, ami a Lingua Mortis Orchestra által kikövezett úton halad tovább. A szóban forgó alakulat viseli az Almanac nevet.

Az eredeti énekes, Andy B. Franck (Brainstorm) 2018 elején lépett ki az Almanac-ból. Franck az Almanac két eddig megjelent albumán ('Tsar', 'Kingslayer') énekelt, két vokalista társával - Jeannette Marchewka (Lingua Mortis Orchestra), David Readman (Pink Cream 69, Tank) - közösen. Ez utóbbi azóta szintén kilépett a projekből.


Új albumot adott ki Victor Smolski projektje, az ALMANAC - itt a 'Rush of Death' címadó dalának hivatalos videója!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.