Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Októberben adja ki új, 'One Man Gang' című szólóalbumát az egykori HANOI ROCKS énekes Michael Monroe - itt az új videoklip!

2019-09-06
Az egykori Hanoi Rocks énekes / multi-instrumentalista, "über-energetikus frontember és rock 'n' roll-legenda" Michael Monroe négy év után tér vissza új albummal.

Mint kiderült, Monroe új szólóalbuma 'One Man Gang' címmel lát napvilágot 2019 októberében (a Silver Lining Music kiadó jóvoltából), mint a 2015-ös 'Blackout States' folytatása.

Monroe egy friss interjúban elárulta, miért kapta az új lemez a 'One Man Gang' címet: "Ez az első dal az albumon, és mivel ezt a bandát Michael Monroe-nak hívják - vagyis egy emberről; konkrétan jómagamról neveztük el —, így az "egyszemélyes brigád" szerintem igazán találó elnevezés erre a projektre".

Az új album 12 számát Petri Majuri hangmérnökkel vette fel a banda, a finnországi E-Studio falai között, 2018 márciusában. A keverést maguk a Monroe-banda tagjai - Rich Jones és Steve Conte végezték el.

Monroe "különleges egyéniségét és egyedülálló énekhangját csillogtatja" ezen az albumon, de "szerepet kapnak a durva gitár-témák és a szaxofon- / harmónika- / trombita-játék is. A 'One Man Gang' összességében egy old-skool rocklemez, modernkori produkcióval ellátva".

Vandégként az új albumon a következő előadók szerepelnek: Captain Sensible (szólógitár a 'One Man Gang' dalban), Nasty Suicide (szólógitár a 'Wasted Years' dalban), Eicca Toppinen (cselló a 'Low Life In High Places' dalban) és Tero Saarti (trombita a 'Heaven Is A Free State' dalban).

A tracklista:
01. One Man Gang
02. Last Train To Tokyo
03. Junk Planet
04. Midsummer Nights
05. The Pitfalls Of Being An Outsider
06. Wasted Years
07. In The Tall Grass
08. Black Ties And Red Tape
09. Hollywood Paranoia
10. Heaven Is A Free State
11. Helsinki Shakedown
12. Low Life In High Places

Az első ízelítő, a címadó dal hivatalos szöveges videója lentebb elérhető.

Újabban megjelent a 'Last Train To Tokyo' című szám hivatalos videoklipje is, amit Japánban forgattak, a 2019-es Summer Sonic fesztiválon, Toni Kristian Tikkanen rendezésében.

Monroe és zenekara 2019. október 22-én indítja útjára az európai One Man Gang turnét, a norvégiai Oslo-ban. A körút november 9-én ér véget, a brit Hard Rock Hell fesztiválon. A teljes beosztás az alább látható plakáton olvasható:

Monroe legutóbbi szólóalbuma 'Blackout States' címmel jelent meg 2015. október 9-én. A 'Blackout States' lemezen - amiről bővebben itt írtunk - a Monroe-banda jelenlegi turné-felállása zenél. A csapatot a következő zenészek alkotják: Sami Yaffa basszusgitáros (Hanoi Rocks, New York Dolls), Steve Conte gitáros (ex-New York Dolls / Company of Wolves), Rich Jones gitáros (ex-Black Halos / Amen) és Karl Rockfist dobos (Chelsea Smiles, Danzig).

"Ezen a lemezen minden rajta van, ami a tökéletes rock 'n' roll-feelinghez szükséges: erős, dallamos nóták; mély tartalommal teli, klisé-mentes dalszövegek; és tökös, punkos hozzáállás. Elsősorban azoknak ajánlom ezt az albumot, akiket akár csak egy kicsit is izgat a valódi, autentikus, energetikus rock 'n' roll zene" - nyilatkozta korábban a 'Blackout States' kapcsán Monroe.


Októberben adja ki új, 'One Man Gang' című szólóalbumát az egykori HANOI ROCKS énekes Michael Monroe - itt az új videoklip!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.