Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Tony Iommi szívesen összeállna újra a BLACK SABBATH korábbi énekesével, Tony Martin-nal

2016-03-04
A Black Sabbath gitárosa az ausztrál The Music magazinnak beszélt arról, hogy remélhetőleg egyszer újra összeáll egykori bandatársával, Tony Martin-nal.

Tony Martin az 1987-es 'The Eternal Idol' albumtól kezdve, egészen az 1995-ös 'Forbidden' lemezzel bezárólag énekelt a Black Sabbath-ban. Tony Iommi gitáros most annak kapcsán elevenítette fel bandája korábbi lemezeit, hogy hamarosan újrakiadásra kerül a klasszikus 1989-es 'Headless Cross' és az '90-es 'Tyr' album (amin szintén Martin énekelt).
"Jelenleg még dolgozunk ezeken az újrakiadásokon - van néhány jogdíj-ügyünk Ozzy-val... de az biztos, hogy a közeljövőben piacra dobjuk őket. Egyébként szívesen összeállnék újra Tony Martin-nal. Sőt, akár még az is benne lehet a pakliban, hogy megcsináljuk a 'Cross Purposes' és a 'Forbidden' reissue-ját is...".

Iommi és Martin idén januárban futott ismét össze: mindketten jelen voltak a legendás dobos, Cozy Powell (Rainbow, Whitesnake, Y. Malmsteen, Black Sabbath) tiszteletére adott ceremónián, az angliai Cirencester-ben. Martin a rendezvény után a következőket osztotta meg Facebook-oldalán: "Micsoda napon vagyunk túl! Brian May, Neil Murray és Tony Iommi társaságában megjelentem én is a Cozy Powell-emlékdíj átadásán... Nagy meglepetésemre Tony rendkívül barátságosan fogadott engem! 15 év után most először váltottunk szót; sőtmitöbb, úgy néz ki, valamikor a jövőben újra együtt fogunk dolgozni!".

Az énekes egyik legutóbbi megmozdulása az olasz gitáros, Aldo Giuntini 2013 májusában megjelent nagylemezén való szereplés volt. A 'Project IV' címmel napvilágot látott album összes dalában Martin énekelt (erről bővebben itt írtunk). Habár Martin már 2014-ben bejelentette, hogy következő szólóalbuma 'Book Of Shadows' címmel lát napvilágot, ez egyelőre nem történt meg. Az énekes tehát 2005 ('Scream') óta nem adott ki önálló albumot.


Tony Iommi szívesen összeállna újra a BLACK SABBATH korábbi énekesével, Tony Martin-nal
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.