Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Tarja Turunen - 'You And I' címmel jelent meg az ex-Nightwish énekesnő új kislemeze és videoklipje

2019-12-14
Tarja Turunen aktuális szólóalbuma, az 'In the Raw' egyik single-dalát filmesített meg.

A 'You And I' című dal single formájban, valamint szöveges vdeoklipen látott napvilágot december közepén. A digitális kislemezt itt lehet megrendelni, a videoklip pedig itt tekinthető meg:

"Nem minden arany, ami fénylik; viszont nem fénylik minden, ami arany" - ez volt Tarja Turunen alap-ötlete, amikor nekilátott új szólóalbuma, az 'In the Raw' munkálatainak...

"Azt hinnénk, hogy az arany az egy olyan dolog, tökéletesre csiszolt, szofisztikált, luxus-termék... nyers állapotában viszont az csak egy szimpla elem" - magyarázza Tarja, akinek új albumán is ez a kettősség fedezhető fel: a szofisztikált, precíz zeneiség (nagyzenekar, kórus és persze az énekesnő klasszikusan képzett hangja), illetve a nyers, sötét és kemény zenei témák. Röviden szólva: az 'In the Raw' "Tarja kalandos utazásainak végleges arany-plakettje".

Az új kiadvány három évvel Tarja legutóbbi teljes értékű nagylemeze, a 2016-os 'The Shadow Self' megjelenése után látott napvilágot. Az 'In the Raw' lemezen újra hallhatjuk Tarja csodálatos hangját, ami minden eddiginél lenyűgözőbben szól. Hangszerelés tekintetében az egykori Nightwish-frontasszony a korábbi albumok zenekarával dolgozott együtt; de az alap-ötlet ezúttal az volt, hogy a dalok és a hangzás nyers mivoltát Tarja különleges érzelmeivel, egyedi érzékiségével párosítsák. Az 'In the Raw' albumon Tarja minden korábbinál személyesebb, privát oldala mutatkozik meg, tárul a hallgatók elé.

Az 'In the Raw' 2019. augusztus 30-án jelent meg, az earMUSIC kiadó jóvoltából; méghozzá digipak CD-n, dupla LP-n, limitált box-szettben és digitális változatban (fentebb a CD-, alább az LP-változat borítója látható - ezek a fotók a gibraltári Szent Mihály-barlangban készültek).

A tracklista:
01. Dead Promises (feat. Björn “Speed” Strid)
02. Goodbye Stranger (feat. Cristina Scabbia)
03. Tears In Rain
04. Railroads
05. You And I
06. The Golden Chamber: Awaken / Loputon yö / Alchemy
07. Spirits Of The Sea
08. Silent Masquerade (feat. Tommy Karevik)
09. Serene
10. Shadow Play

A rendeléseket itt lehet leadni. Kedvcsinálóképpen lentebb elérhető az első új single-dal, a 'Dead Promises', aminek kapcsán az énekesnő így nyilatkozott: “Nekem nagyon bejön ez a gitár-hangzás! Igazi ütős témák hallhatók ebben a dalban. Jómagam is igencsak erőteljesen éneklek, de a zene is ehhez mérten súlyos; így még véletlenül sem érezhetem magam egyedül”.

A 'Dead Promises' című dalt nem mellesleg felvették alternatív változatban is, amiben a Soilwork frontembere, Björn “Speed” Strid vokálozik. Strid mellett egyébként a Lacuna Coil frontasszonya, Cristina Scabbia, valamint a Kamelot / Seventh Wonder énekes Tommy Karevik is feltűnik, mint vendég egyes dalokban.

Alább elérhető a 'Railroads' című szám is, amihez az énekesnő a brazil író, Paulo Coelho Aleph című művéből szerzett inspirációt (a szerző a Transz-Szibériai Vasúton utazik, miközben spirituális elmélkedést folytat).

Alább megtekinthető a 'Tears In Rain' dal videoklipje is, amiben Tarja egy roller-derbi résztvevőjeként látható.

Az album egyes dalaiba itt lehet belehallgatni; lentebb pedig megtekinthető a kiadvány hivatalos "kicsomagoló" videója:


Tarja Turunen - 'You And I' címmel jelent meg az ex-Nightwish énekesnő új kislemeze és videoklipje
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.