Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

DERANGED - hallgasd végig a 'Struck By A Murderous Siege' albumot!

2016-10-25
A svéd death metal banda korábban szerződést kötött az Agonia Records-szal; nyáron pedig nekilátott a 2011-es 'Cut Carve Rip Serve' folytatása felvételeinek.

A Deranged együttest 1991-ben alapította néhány unatkozó svéd tinédzser - köztük Per Gyllenback énekes, aki jelenleg a Regain Records tulajdonosa. Lévén a tagok megállás nélkül véres, erőszakos metalzenét hallgattak, bandájukat a korai Carcass, Napalm Death, Impetigo és Suffocation; valamint a kultikus horrorfilmek ihlették. Első körben közel 20 évig működtek - 2008-cal bezárólag nyolc nagylemezt is kiadtak, majd egy rövid időre feloszlottak, de 2011-ben új nagylemezzel tértek vissza.

A Deranged zenekart Rikard Wermén dobos vezeti - jelenleg is ő az egyetlen alapító tag az 1991-es felállásból. A banda az elmúlt 25 éves valódi kultikus státuszra tett szert; manapság az egyik leglegendásabb kandináv death metal formációként tartják számon őket.

Rikard a következőket közölte az új lemezszerződés kapcsán: "A Deranged ezentúl az Agonia szárnyai alatt folytatja! Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy bejelenthetjük, szerződést kötöttünk a lengyel extrém metalista kiadóval. Idén nyáron bevonulunk a Berno Stúdióba, hogy felvegyük a Deranged 9. nagylemezét; az elsőt 2011 óta! Nem kétség, hogy ez lesz az eddigi LEGKEMÉNYEBB Deranged-kiadvány! Hamarosan jönnek a részletek. A megjelenést 2016 / 2017 telére várjátok. KILL!".

Mint kiderült, a banda új albuma 'Struck By A Murderous Siege' címmel kerül a boltokba, 2016. október 28-án. A lemez rögzítése szeptember elején ért véget, a híres Malmö-beli Berno Stúdióban (Amon Amarth, The Crown, Witchery), nemrég pedig megjelent az első single-dal, a 'Hello From The Gutters' kezdetleges verziója, amihez egy stúdió-videó van mellékelve - ez lentebb megtekinthető.

Thomas Ahlgren, a Deranged gitárosa így nyilatkozott: "Az új Deranged album - ami a 'Struck By A Murderous Siege' címet viseli - a klasszikus Deranged-brutalitás és néhány új zenei elem keveréke. Érzésünk szerint mind a régi, mind a jövőbeni Deranged-fanoknak be fognak jönni ezek a dalok! A lemez összességében öt gyors, csonttörő, shred-központú nótát és három súlyos, de közép-tempós tételt tartalmaz, prezentálván a hallgatónak az eddigi legváltozatosabb Deranged albumot. Készüljetek fel a sorozatgyilkosságok betétzenéjére!".

A 'Struck By A Murderous Siege' alább látható borítóját a Divine Rapture / Monstrosity / Vile énekes Mike Hrubovcak tervezte (aki olyan bandák albumait illusztrálta a múltban, mint a Grave, a Six Feet Under vagy a Sinister).

A tracklista:
01. The frail illusion of osteology
02. Hello from the gutters
03. Reverent decomposition
04. Shivers down your broken spine
05. Cold icy hands
06. Struck by a murderous siege
07. Toy box torture chamber
08. Undead instrument by grim ascendancy

Az újabb dal szöveges videó formájában látott napvilágot, 'The Frail Illusion Of Osteology' címmel. Alább emellett meghallgatható a teljes lemez is:

A Deranged legutóbbi stúdiólemeze, a 2011-es 'Cut Carve Rip Serve'-t követően 2013-ban jelent meg 'Morgue Orgy' (EP) címen.


DERANGED - hallgasd végig a 'Struck By A Murderous Siege' albumot!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.