Normál verzió

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Visszatér a német prog-metalista DISILLUSION zenekar

2019-02-04
A német progresszív / dallamos death metal zenekar lemezszerződést kötött a Prophecy Productions kiadóval.

A lipcsei banda mindkét eddigi nagylemeze, a 'Back to Times of Splendor' (2004) és a 'Gloria' (2006) hatalmas sikereket aratott a rajongók között és a globális metal-médiában; lévén mindenki egyöntetűen pozitív kritikákkal illette a csapatot, mondván egyszerre emelték újabb szintre a melodic death és a progresszív metal műfajt. Mire európai prog-metal zenei színterének vezető zenekarává váltak, 2008-ban váratlanul szünetet jelentettek be.

Az 1994-ben alakult Disillusion a 2006-os 'Gloria' album óta nem adott ki új lemezt. Ennek többnyire felállásbeli akadályai voltak, de nemrég ismét megújult erővel láthattak neki a visszatérés megszervezésének.

Hosszú évekkel később a Disillusion két lemeze továbbra is sláger-téma maradt a hallgatók körében; így elkerülhetetlenné vált a visszatérés. Néhány sikeres, 2015-ös reunion-koncertet követően végül megjelentettek egy vadonatúj, 'Alea' című single-dalt, ami az első nyilvános banda-felvétel volt egy évtizeden belül. A várva várt idő azonban 2019-ben jött el: Andy Schmidt mester és csapata bejelentette, hogy készül a harmadik nagylemez, amit 2019 második felében fog kiadni a Prophecy Productions.

"Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Prophecy-közösség tagjai lehetünk, és alig várjuk már, hogy kezdetét vegye e kollaboráció" - nyilatkozta Andy says. "Rendkívül szívélyes fogadtatásban részültünk, és örömmel látjuk, hogy soron következő albumunk a lehető legjobb kezekben van! Jelenleg az új lemez végső simításait végezzük; így az év második felében esedékes lehet a kiadás, és egy kisebb turné is. Most azonban ünnepeljük a pillanatot: a Disillusion visszatért - terjesszétek az igét!".

Hamarosan jönnek a friss hírek...

A Disillusion jelenlegi felállását Sebastian Hupfer (ex-Nitrolyt) és Ben Haugg gitárosok, Andy Schmidt énekes-gitáros, Joshua Saldanha (Svengali) dobos és Felix Tilemann (Chime) basszusgitáros alkotja.


Visszatér a német prog-metalista DISILLUSION zenekar
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.