Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ARTIZAN - itt a 'Soldiers Of Light' című szám szöveges videója!

2018-08-28
Az Artizan nevetezű floridai prog-power banda nemrég szerződést kötött az Alpha Omega Management-tel; később pedig meghosszabbították szerződésüket a Pure Steel Records-szal.

Az Artizan zenekart Ty Tammeus dobos alapította 2008-ban. Dinamikus hangszerelésük, domináns ritmusaik és kiválóan megkomponált dallamaik kulcsszerepet játszanak a zenekari formulában. A banda mindeddig három, kritikusok által magasan elismert albumot adott ki, a Pure Steel Records jóvoltából - ezek mindegyikét egy legendás producer, Jim Morris (Iced Earth, Death, Jag Panzer, Crimson Glory) kezelte. A 2011-es 'Curse Of The Artizan' és a 2013-as 'Ancestral Energy' után jelent meg a Matt Barlow (ex-Iced Earth) énekessel és számos neves vendéggel rögzített 'The Furthest Reaches' (2015), ami egy epikus sci-fi rock-opera (erről itt írtunk). Az Artizan-t 2013-ban érte a megtiszteltetés, hogy a Fates Warning közvetlen előzenekaraként turnézhatott; 2015-ben pedig felléphetett a banda a legendás német Keep It True fesztiválon.

Az Artizan nemrég elvégezte a végső simításokat negyedik nagylemezén. Az új album - amit 'Demon Rider' megjelenése 2018. auguszuts 17-én volt esedékes (a Pure Steel Records jóvoltából). A producer ezúttal is Jim Morris volt. A lemezborítót egy szintén legendás művész, Eliran Kantor (Testament, Iced Earth, Hatebreed, stb.) készítette.

A 'Demon Rider' megjelent sztenderd és limitált CD-n, valamint normál LP-n (ajándék poszterrel kiegészítve). A limitált CD-re egy bónusz stúdió-track, és néhány koncertfelvétel került fel. Az előrendeléseket itt lehet leadni. Íme a teljes dallista:

CD1
01. Demon Rider
02. The Hangman
03. Soldiers Of Light
04. The Endless Odyssey
05. When Darkness Falls
06. Demon Rider (feat. Harry Conklin)
07. Hopeful Eyes (live)
08. I Am The Storm (live)

CD2
01. Demon Rider (instrumentális, dob+basszus)
02. The Hangman (instrumentális, dob+basszus)
03. Soldiers Of Light (instrumentális, dob+basszus)
04. The Endless Odyssey (instrumentális, dob+basszus)
05. When Darkness Falls (instrumentális, dob+basszus)

Mint kiderült, az új albumon egy legendás basszusgitáros, Joey Vera (Fates Warning, Armored Saint) vendégeskedik. Ezzel kapcsolatban Ty Tammeus elmondta: "Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Joey különleges vendégként elvállalta a szerepet az új Artizan-projektben. Ha elit rock- / metal-basszusgitárosok jönnek szóba, részemről Joey a toplista élén szerepel. Mindig is nagyra becsültem az ő képességeit, és az által sugárzott, színtisza energiát. Joey egy kiváló zenész!".

Később egy másik vendég kilétét is nyilvánosságra hozták: ő a Jag Panzer és a Satan's Host énekese, Harry Conklin. "Mindig is nagy rajongói voltunk Harry-nek, aki egy exkluzív bónusz dalban vendégszerepel az új lemezen - ebben a számban viszont kizárólag ő énekel; méghozzá nem is akárhogy...!" - nyilatkozta Tammeus.

Íme az album első előzetese; maga a címadó dal premiere (ebben a számban vendégeskedik Joey Vera):

Újabban megjelent a 'The Hangman' és a 'Soldiers Of Light' című számok szöveges videója is:

Összefoglalván az új lemez munkálatait, a banda közzétett néhány videót, egyenesen a stúdióból:

A banda emellett nemrég szerződést írt alá az Alpha Omega Management-tel. Erről Ty Tammeus, az alapító dobos így nyilatkozott: "Alig várjuk már, kiderüljön, mit hoz számunkra a jövő az Alpha Omega kötelékében. A srácok tehetsége, a mi stabil alapokon fekvő zenekarunkkal kombinálva, egyértelműen újabb, magasabb szintet helyez kilátásba, karrierünk íve tekintetében".

Másik friss hír, hogy a Pure Steel Records révén hamarosan újra megjelenik a banda debüt-albuma, a 'Curse of the Artizan'; méghozzá CD-n és LP-n.

Hamarosan jönnek a friss hírek és bejelentések!


ARTIZAN - itt a 'Soldiers Of Light' című szám szöveges videója!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.