Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

'Dealing With Demons' címmel jelenik meg az új DEVILDRIVER album - itt az új dal és videoklip, a 'Wishing'!

2020-09-25
A Dez Fafara énekes vezette kaliforniai groove metal banda bejelentette új nagylemezét és bemutatta annak negyedik single-dalát.

A 21. századi metalzene-ipar egyik legfontosabb bandája, a DevilDriver immáron több mint két évtizede űzi kegyelmet nem ismerő, nonszensz-mentes muzsikáját. Az ikonikus Dez Fafara által vezetett, kaliforniai bandát világszerte az egyik legkeményebben dolgozó, legkitartóbb bandaként ismerik. Brutális albumaik nemzetközi sikerei pedig csak tetézik ezt az elismerésre méltó tényt.

Lankadatlan energiájuk és végtelen dinamikájuk most egy új dupla albumon mutatkozik meg: a DevilDriver 2020. október 9-én adja ki soron következő lemez-sorozata, a 'Dealing With Demons' első részét (a Napalm Records jóvoltából)!

A 'Dealing With Demons I' (ami a banda első hivatalos, új dalokból álló nagylemeze a 2016-os 'Trust No One' album óta) egy démoni éra megkoronázását fémjelzi, melyet Dez Fafara és a DevilDriver munkásságának csúcsaként is felfoghatunk. Kezdve az album baljós intrójával és a bombasztikus 'Keep Away From Me' című nyitó-dallal, át a 'Nest Of Vipers' forrongó, csípős témáin, egészen a 'Iona' dal hátborzongató megszólalásáig, a 'Dealing With Demons I' minden egyes dala egy különböző "démont" prezentál, amivel meg kell küzdeni, vagy éppen el kell engedni.

A 'Dealing With Demons I' albumon kiemelkedő formát nyújt a banda minden tagja: Dez, valamint Mike Spreitzer és Neal Tiemann gitárosok, Austin D’Amond dobos és Diego Ibarra basszusgitáros. Amellett, hogy ez a valahavolt legvadabb és legdurvább DevilDriver-anyag, egyben a banda legfülbemászóbb albuma is. A Steve Evetts és Mike Spreitzer gitáros által producelt lemez a csapatmunka és az állhatatosság dicsőségét tükrözi.

Dez Fafara így nyilatkozott a dalszerzői és a stúdiós munkálatok kapcsán: "Azt mondtam a srácoknak: 'Ha ma találkoztunk volna először, milyen zenét játszanánk? Hogyan állnánk ki az idő próbáját; hogyan tudnánk kitűnni a többi banda közül ebben a szoros versenyben? És most felejtsük el a múltat! Inkább vágjunk bele közösen a jövőbe!"".

Az új albumon olyan különleges megmozdulások hallhatók, mint például a 'Wishing' című szám kísérteties verséi, vagy éppen Dez Fafara első, társ-szerzésben létrejött dalszövege (a 'Nest Of Vipers', amit a frontember Neal Tiemann-nal közösen írt). A 'Dealing With Demons I' tehát egyszerre biztosítja a klasszikus DevilDriver-hangzást és -imázsot, és nyit új kapukat a banda jövője előtt. Egy élettel és érzelmekkel teli, egyben erőszakos albumról van szó, ami a legyőzendő démonokat mutatja be, kellő intenzitással.

Fafara hozzátette: "Itt az idő kiadni mindent magamból. Ehhez pedig két albumra van szükség. Ezt követően sosem fogom újra előszedni ezeket a témákat. Jelen esetben azt az emberi természetet, a hűtlenséget, a tisztességtelenséget, a szeretet és veszteséget vázolom fel, ami teljes karrieremet jellemezte. Mindezt kiírtam magamból; a jövőben pedig letisztultabb dalszövegekkel fogok operálni. Sokan azt mondják, a zeném erőt ad nekik. De amit nem vesznek észre, az az, hogy ezek a dolgok és témák ténylegesen kísértenek engem. Az utóbbi néhány évben történt néhány súlyos dolog: pusztító erdőtüzek elől menekültünk meg; a feleségem rákkal küzdött; most pedig itt van ez a járvány... Ez van... Dobjunk mindent az asztalra és rakjunk tüzet belőle. A jövőben más témákról fogok regélni, de most ez van, ez a helyzet. Mindezt egy dupla album formájában adom ki magamból, nektek, hogy ti is megtudjátok, miről van szó".

A Johnny Jones (COMA) által készített lemezborító és a dallista így néz ki:

01. Keep Away From Me
02. Vengeance Is Clear
03. Nest Of Vipers
04. Iona
05. Wishing
06. You Give Me A Reason To Drink (feat. Simon Blade Fafara)
07. Witches
08. Dealing With Demons
09. The Damned Don't Cry
10. Scars Me Forever

A 'Dealing With Demons I' első ízelítője, a 'Keep Away From Me' című szám szöveges videója - amit Vicente Cordero rendezett - alább elérhető. Ez a dal egy "gondolat-ébresztő időkapszula, ami végső soron pozitivitást sugároz'.

Dez Fafara elmondta a 'Keep Away From Me' dal és a videoklip kapcsán: "Jómagam követem a szociális távolságtartás szabályait, amióta megszülettem. Egész életem során agorafóbiával kellett küzdenem - erről szól ez a dalszöveg is. Most, hogy egyébként is távol kell lennünk egymástól, kamatoztatnom kell ezt a félelmet. Nekem, és minden más előadónak ki kell bővítenünk az elménket, és újabb művészi formákat kell találnunk saját magunk kifejezésére. Egy igazi vizuális metal-videót elkészíteni, egyértelműen nem most van itt az idő... Nekünk, előadóknak fel kell szólalnunk, inspirálnunk, életeket megváltozatnunk kell... vagy máshogy szólva: meg kell festenünk egy képet - egy időkapszulát, ha úgy tetszik -, és támogatnunk kell a hallgatókat, különösen ezekben a bizonytalan időkben. Ez a videó egy olyan művészi darab, amit egy nehéz időszak során készítettünk el. Mi - ahogy rajtunk kívül több millióan - karantén alá voltunk kényszerülve; nem próbálhattunk, nem készíthettünk fotókat, nem koncertezhettünk... ilyen körülmények között kellett összehoznunk egy videoklipet, hogy kedveskedjünk azoknak, akik támogatnak minket már hosszú évek óta. Komoly megpróbáltatások vannak mögöttünk és előttünk is, de részemről ez a videó azt üzeni: Együtt, összefogva, egy családként kell tekintenünk erre bolygóra, és közösen ki kell állnunk magunkért, hozzon bármit is a jövő. ÖSSZE KELL FOGNUNK!".

Ezután megjelent a 'Iona' dal hivatalos videoklipje. Ez a dal egy "izgalmas szellem-történetet" mutat be, egy "szívszaggató" videó révén, amit úgyszintén Vicente Cordero rendezett.

Fafara így nyilatkozott: "Az 'Iona' nagyban eltér minden más eddigi DevilDriver daltól. Kezdve az őrjöngő versékkel, egészen a kísérteties refrénig, ez a dal egy újabb előrelépés hangzásunk határainak végletekig való feszítésében, és a hallgatók füleinek kényeztetésében! A refrén - "she carries a black rose, effigy from a story closed" - Iona halott szelleméről szól; azt a megszállottságot mutatja be, amit a nő tanúsít a halál irányába - kezében fekete rózsákkal, mely minden szála egy-egy általa elrabolt lelket jelképez. Ez a téma egyébként "valós" dolgokra is lefordítható - ilyen a 'Dealing With Demons' egésze -; magyarán: az emberek sokszor nehezen tudnak elengedni dolgokat; legyen az valamilyen kapcsolat, halál, stb.... Az Iona kezében tartott fekete rózsák egyben azt is szimbolizálják, hogy képtelenek vagyunk a továbblépésre - mindig bosszúra vágyunk. Pedig a múltat el kell hagyni, el kell felejteni; nem szabad megragadni benne, és az egész életünket ott élni...".

Újonnan közzétették a 'Nest Of Vipers' dal hivatalos klipjét is, aminek célja, hogy "délies horror stílusával, valamint a zenei világ intenzitásával és energiájával hasson a hallgatók és nézők pszichéjére". A Dez Fafara és Neal Tiemann gitáros által szerzett 'Nest Of Vipers' dalszövege egyébként a hűségről és a kitartó barátságról szól...

Dez Fafara így nyilatkozott a 'Nest Of Vipers' kapcsán: "Ez az első dal, amit egy DevilDriver-beli bandatársammal közösen írtam meg e banda színeiben. A 'Nest Of Vipers' gitárosunk, Neal Tiemann közreműködésében született meg. Dalszerzés során pedig fantasztikus élmény részesei voltunk; lévén mindketten arra törekedtünk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki ebből a nótából. Dalszövegileg egyébként a refrén mindent elmond: “the kings sworn men make perfect liars”. Ez a színtiszta, zord igazság, mivel az emberek gyakran eladják és felvásárolják a hűséget...".

Természetesen ezt a videoklipet is Vicente Cordero rendezte.

A negyedik single-dal / videoklip, a 'Wishing' alább érhető el. Ez a szám a veszteség témájával; pontosabban egy általunk szeretett, eltávozott egyén áhított visszatéréséről szól. Zenei tekintetben ez az első dal a DevilDriver történetében, amiben Dez Fafara "clean vokálokat" használ, vissaztérvén goth-gyökereihez, a Bauhaus és a Sisters Of Mercy által ihletve.

A dalhoz egy "szürreális" videoklip készült, melyben a DevilDriver egyes tagjai különféle rémálmokat élnek át, miközben próbálják fizikálisan is elérni eltávozott szeretteiket.

Itt elérhető a 'Nest Of Vipers' gitárszóló playthrough-videója:

A 'Dealing With Demons I' album itt rendelhető elő különféle változatban, exkluzív és egyedi tervezésű merchandise-termékek formájában.

És ez még csak a kezdet! A rajongók ugyanis egy ennél is keményebb, súlyosabb második albumra számíthatnak jövőre. Miután tanúi lehetnek a 'Dealing With Demons I' albumnak, egyenesen követelni fogják a sorozat második részét!

Dez elmondta: "A 'Dealing With Demons' második része az elsőhöz hasonló, durva és súlyos témákkal fog operálni, de zeneileg felfedezhetitek bandánk további fejlődését; és addigra sikeresen elpusztítunk mindent, ami démonokat áraszt magából!".


'Dealing With Demons' címmel jelenik meg az új DEVILDRIVER album - itt az új dal és videoklip, a 'Wishing'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.