Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Nemrég új albummal tért vissza a D-A-D - itt az 'A Prayer For The Loud' dal hivatalos videoklipje!

2019-09-13
A dán hard rock banda - amit Jesper Binzer énekes vezet - 'A Prayer for the Loud' címen adott ki új albumot, 8 év kihagyás után.

A D-A-D új, 'A Prayer for the Loud' című albuma az első hivatalos felvétel a banda 2011-es, 'DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK' című nagylemeze óta. A visszatérő album 2019. május 31-én jelent meg, a német AFM Records jóvoltából.

Az új albumon azt hallhatjuk, amihez a D-A-D a legjobban ért, és amit globális színvonalon művel immáron három évtizede: négy zenész játszik ütős, izgalmas rock-muzsikát, tele energiával, fülbemászó és fertőző dallamokkal, refrénekkel. Az 'A Prayer for the Loud' nyilvánvaló zenei kötelékkel rendelkezik a D-A-D legnagyobb klasszikusai ('No Fuel Left for the Pilgrims', 'Riskin’ It All') irányába.

A dán együttes ezúttal is számos kész nóta közül választotta ki a legjobbakat, melyeket Stig Pedersen basszusgitáros a “krémek krémjeként” jellemez. Az 'A Prayer for the Loud' 11 dala között megtalálhatók a "vintage" D-A-D legjellegzetesebb mozzanatai: adrenalin-töltetű rock-himnuszok, epikus balladák és közép-tempós, fogós dallamokkal felszerelt alap-témák. Ennek ellenére - a tagok elmondása alapján - ez egy "kortárs" D-A-D album; azaz erősen érezhető rajta a banda "virtusának evolúciója".

"A múltban rendre igyekeztünk új dolgokat kipróbálni, de ennek az lett a vége, hogy jócskán eltávolodtunk bandánk eredeti szívétől. Persze jó móka volt minden, amit csináltunk, de ezúttal kizárólag arra törekedtünk, hogy visszaszerezzük a D-A-D valódi esszenciáját. Ezúttal tehát ténylegesen azok vagyunk, akik. Az 'A Prayer for the Loud' egy energiával és jó dallamokkal teli lemez. Rengeteg energiát fektettünk a dalszerzésbe; ezáltal pedig fantasztikus refrének, zenei témák és alapvetően nagyszerű nóták születtek. Visszanyertük zenénk eredeti, nyers feelingjét és letisztult energiáját" - közölte a banda.

A D-A-D összesen három éven keresztül dolgozott az 'A Prayer for the Loud' albumon - eközben pedig több alkalommal is turnéztak. Az új lemez produceri munkái ettől függetlenül "családias" környezetben zajlottak; a koppenhágai Grapehouse Stúdióban, Nick Foss és Rune Nissen Petersen hangmérnökök társaságában.

A frontember Jesper Binzer így szólt: "Mindannyian rendkívül büszkék vagyunk erre a 11 nagyszerű dalra, melyek hűen tükrözi mindazt, amik pillanatnyilag vagyunk. Nem lövöldöztünk össze-vissza a sötétben: ez az egész egyenesen a szívünkből szól!".

A tracklista:
01. Burning Star
02. A Prayer For The Loud
03. Nothing Ever Changes
04. The Sky Is Made Of Blues
05. The Real Me
06. No Doubt About It
07. A Drug For The Heart
08. Musical Chairs
09. Time Is A Train
10. Happy Days In Hell
11. If The World Just

Íme az első új dal, a 'Burning Star' hivatalos videoklipje:

A címadó dal kisfilmje itt tekinthető meg:

A D-A-D az új album promóciójával több európai fesztiválon és klubban is fellép a nyár és az ősz folyamán. A teljes idei beosztás itt érhető el.

Íme egy rajongói felvétel a banda legutóbbi londoni koncertjéről (a körút során két klasszikus albumot - 'Riskin’ It All', 'No Fuel Left For The Pilgrims' - teljes egészében előadott a banda):

A D-A-D 1989-es 'No Fuel Left For The Pilgrims' és '91-es 'Riskin’ It All' albuma a banda történetének két legsikeresebb kiadványa. Az előbbi elsősorban 'Sleeping My Day Away' című bomba-slágernek köszönheti népszerűségét. A lemezből csak Dániában közel 300 ezer példány kelt el. A 'No Fuel...' album óta a banda szinte össze stúdió-munkáját Nick Foss producelte.


Nemrég új albummal tért vissza a D-A-D - itt az 'A Prayer For The Loud' dal hivatalos videoklipje!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.