Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Tony Martin és több neves vendég szerepel Magnus Rosén új szólóalbumán

2022-07-06
Az 1997 és 2007 között a HammerFall basszusgitárosaként híressé vált Magnus Rosén - aki jelenleg a Shadowside felállását erősíti - felvette új szólólemezét.

A többek közt a Planet Alliance-ben, az X-World/5-ban, a Revolution Rennaissance-ban, valamint Tony Martin (ex-Black Sabbath) Jorn Lande szólóbandájában is megfordult Rosén következő önálló albuma, az 'It's Time to Rock the World Again' a Magnus Rosén Band név alatt fog megjelenni a közeljövőben.

Mint most kiderült, a 2016-os 'The World Changes' című szólóalbum folytatása 2022 őszén jelenik meg. Az 'It's Time To Rock The World Again' összesen 12 dalt, valamint 5 bónusz track-et foglal magában (többek közt egy HammerFall-feldolgozást is). Az új lemezen a Brazíliában élő basszusgitáros bandáját Fabio Buitvidas dobos és Raphael Mattos gitáros alkotja. Mellettük számos legenda - köztük az egykori Black Sabbath énekes Tony Martin, valamint az egykori Firewind énekes Chitral Somapala - szerepel a lemezen; továbbá az ABBA régi session-gitárosa, Janne Schaffer is vendégként tűnik fel egyes dalokban. A teljes vendég névlista így néz ki:

Tony Martin – ének (Black Sabbath)
Mikael Erlandsson – ének (MRB, Secred Service)
Chitral Somapala – ének (MRB)
Zenny Gram ének
Elsa Li Jones ének
Eric Galdyanz ének
Ivan Martin ének
Janne Schaffer – gitár (ABBA)
George Keczan zongora és billentyűk
Jörgen Alnevall – ének (The Sign)
Jonas Hansson – gitár (Silver Mountain)
Fabio Buitvidas – dobok (MRB, Shadowside)
Stefan Blomquist - zongora és billentyűk
Raphael Mattos – gitár (MRB)

Az MRB új albumán az 1960-as évek rock ‘n’ roll zenéje keveredik “egy kis funky-val”. A 2020 közepén, a COVID-19 járvány derekán rögzített lemezt Svédország leghíresebb együttese, az ABBA tiszteletére, valamint a 2020-ban elhunyt Bill Withers emlékére írták meg. Fel is került a korongra egy ABBA-feldolgozás, az 'Ain’t No Sunshine' is, amit konkrétan Tony Martin ad elő, Janne Shaffer társaságában.

Bővebb infók, friss hírek az albumról a Facebookon olvashatók.

Rosén legutóbbi, többnyire instrumentális, 'The World Changes' című albumán vendégként szintén szerepelt Tony Martin (ex-Black Sabbath); továbbá Rosén egykori HammerFall-beli bandatársa, Anders Johansson dobos (aki 2015 októberében, 15 év után lépett ki a bandából); valamint olyan népszerű előadók egyes zenészei, mint Diana Ross, az ABBA, a Black, Yngwie Malmsteen és az X-World/5 (név szerint: George Keczán, Johan Stengård, Carolina Sandgren és Jens Ericson). A "szofisztikált és expresszionista" lemezt elsősorban a virtuozitás jellemzi; hangulatát tekintve pedig az "észak melankólia és az ambient-metal" határozza meg. Az album két dalát a neves producer / gitáros, Andy La Rocque (King Diamond) írta; a producer pedig Fredrik Nordström (Arch Enemy, Evergrey, Hammerfall) volt.

Az albumot több európai koncerten is bemutatta a gitáros: fellépett többek közt Veresegyházon is (egy éven belül kétszer is).

Rosén emellett nemrég vált hivatalos taggá a brazil heavy metalista Shadowside zenekarban. Mint arról beszámoltunk, a basszusgitáros aktívan részt vett banda új lemezének dalszerzésében.

 

Tony Martin és több neves vendég szerepel Magnus Rosén új szólóalbumán
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.