Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt a svéd AKTAION zenekar új klipje, az 'Oblivion'!

2019-10-12
A svéd metalbanda augusztus 23-án adta ki harmadik nagylemezét, az 'Above Empires'-t, amiről most megjelent az újabb single-dal, az 'Oblivion'.

Az 'Above Empires' az Aktaion harmadik nagylemeze; a 2015-ös 'Throne' és a 2016-os 'The Parade of Nature' folytatása. Az új album 2019. augusztus 23-án látott napvilágot.

"Ezzel az albummal az volt az elsődleges célunk, hogy a lehető leglényegretörőbb muzsikát árasszuk a közönségre!" - nyilatkozta a banda gitárosa, Francis Larsson. "Riffek: lényegretörőek - dal-struktúrák: lényegretörőek - dalszövegek: lényegretörőek. Eltérően a korábbi gyakorlattól - ami alatt a hosszú, epikus nóták megírását értem -, ezúttal arra törekedtünk, hogy minél kevesebb elemet tartalmazzon egy-egy dal, és kihozzuk a lehető legtöbbet minden egyes riffből és dallamból. Ez az album atekintetben is első az Aktaion számára, hogy - ellentétben az első két albummal - ezúttal mindannyian közös stúdióban alkottuk meg a dalokat. Összeálltunk a Studio Fredman és az Obsidian Recording Studio stábjával; a keverést és a masztert pedig Fredrik Nordström-mel közösen végeztük el. Hosszú ideig tartott a dalszerzés, az elő-produkciós munkálatok; és maga a stúdiózás is összességében több mint egy éven át zajlott. Többféle verzióját felvettük minden dalnak - köszönhetően Robert Kukla-nak és az Obsidian Recording Studio csapatának, és végül kiválogattuk azokat, amik a leginkább illeszkednek a másikhoz - hangzás és koncepció tekintetében. Ez az ultimate Aktaion-élmény!".

Az 'Above Empires' első single-dala, az 'In The Blink Of An Eye' - ami a banda első felvétele a 2017-es 'Cancer' single óta - alább elérhető hivatalos videoklip formájában.

Újabban megjelent az 'Oblivion' című szám hivatalos videoklipje is, amit Eddie Berg, a Liftamountain (Atena, Visions Of Atlantis, Imminence) munkatársa rendezett.

Az Aktaion felállását a következő zenészek alkotják: Francis Larsson gitáros, Jonas Snäckmark énekes, Axel Croné basszer és Jonatan Ney gitáros-vokalista. A dobok mögött egy session-zenész, Oskar Johnsen Rydh ül.


Itt a svéd AKTAION zenekar új klipje, az 'Oblivion'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.