Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

NETHERBIRD - újabb kislemezt jelentett be a svéd szimfónikus black metal banda

2016-07-29
A stockholmi székhelyű brigád 'Windwards' címmel új kislemezt adott ki július 6-án. Hamarosan megjelenik egy újabb maxi-lemez. A két single előfutára lesz az októberi nagylemeznek.

A Netherbird kereken három évvel harmadik nagylemeze, 'The Ferocious Tides of Fate' kiadása után jelenteti meg (Black Lodge Records) soron következő stúdióalbumát, ami a 'The Grander Voyage' címet viseli. A teljes értékű albumot azonban egy júliusi és egy szeptemberi single előzi meg: a 'Windwards'-ra két új dalt került fel, "kombinálván a Netherbird védjegyeként szolgáló vadságot, néhol filmzenébe illően epikus pompával"; a 'Pillars Of The Sky'-ra szintén kettő (a címadó és a 'Brazen Splendour').

A 'Windwards' címadódalához korábban videoklipet forgatott a banda, a portugál Guilherme Henriques Silva (Belphegor, Wormed, stb.) rendezésében (a forgatás egy stockholmi okkultista kiállításon, a Satans Demokrati-n zajlott). A kislemez B-oldalán szereplő 'Sculptors and Spectres' című nóta azonban exkluzívnak számít, mivel ez (hasonlóan a 'Brazen Splendour'-hoz) nem kap helyet az októberben megjelenő nagylemezen.

A Netherbird korábbi felállásához (amit az egykori Benighted énekes, Nepenthe és Johan Nord gitáros vezet) képest annyi változás történt, hogy ezentúl Fredrik Andersson (This Ending, ex-Amon Amarth) dobos is tagja a bandának.

Mind a négy új dalt Sverker Widgren (Wing Stúdió) keverte - a rögzítés a stockholmi Scarecrow Stúdióban zajlott. A digitális maxi-lemezek - melynek borítóján J. M. W. Turner (1775-1851) festményei láthatók - előrendelhetők és egészében meghallgathatók a banda Bandcamp-oldalán.

A 'Windwards' klip- és a single-premier lentebb elérhető. Hamarosan jönnek a nagylemez részletei!


NETHERBIRD - újabb kislemezt jelentett be a svéd szimfónikus black metal banda
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.