Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Karácsony előtt megjelenhet a NIGHTWISH új DVD-je

2016-07-10
A zenekar billentyűs frontembere, Tuomas Holopainen a finn Kaaos TV-nek adott interjút, az idei év hátralevő megmozdulásait illetően:

A Nightwish 2016. augusztus 20-án egy exkluzív koncerttel ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. A Jämsä-beli Himos Parkban megrendezendő ünnepi buli kapcsán Holopainen így nyilatkozott: "Először is, hagy szögezzem le: ez a koncert tekinthető hivatalos ünnepi bulinak, ugyanis épp az idei augusztus fémjelzi bandánk fennállásának második évtizedét. Ettől függetlenül mi mégis csak egy "szokásos" koncertként promótáljuk ezt a bulit... Az biztos, hogy nagy meglepetésekre kell számítani - remek este elé nézünk".

A kérdésre - vajon készül-e DVD a szóban forgó koncertről - Holopainen így válaszolt: "Nem, mert ezt összehozni már késő lenne. És egyébként is, jelenleg épp egy koncert-DVD anyagának véglegesítésén dolgozunk. A szövegkönyv már a nyomdában van, és nemsokára lekeverünk minden hangot. Pillanatnyi célunk az, hogy még Karácsony előtt kiadjuk a korongot. Legutóbbi turnénkon szinte minden koncertet felvettünk; így elég sok mindent sikerült felpakolni a DVD-re. Részleteket egyelőre nem árulhatok el; de épp tegnap zajlott le a videó-szerkesztés, és azt kell, hogy mondjam, remek munkát végeztünk".

A frontember nemrég jelentette be, hogy bandája a teljes 2017-es évben szünetel majd. A zenész ezen döntéséről beszélt nemrég az ukrán Nighthearts fan-klub riportereinek: "Hogy őszinte legyek, azt várom a leginkább, hogy otthon maradhassak huzamosabb ideig. Sőt, konkrétan izgatottan várom már, hogy egy éven keresztül ne kelljen csinálnom semmit. Persze utazgatok is majd ide-oda, és a kertészkedéssel meg a lovakkal is lekötöm magam. Pillanatnyilag tehát semmi zenére vonatkozó tervem nincs, de ha közbejön valami, hát közbejön..." - nyilatkozta Holopainen, majd hozzátette: "Szerintem az egész bandára ráfér ez a kis szünet. Miután 20 éve non-stop űzzük az ipart, mindenkinek jót fog tenni. És hogyha engem kérdeztek, részemről a legutóbbi albumunk, az 'Endless Forms Most Beautiful' egyfajta csúcspontnak számít. Miután felvettük a dalokat, azt éreztem, hogy ez a valahavolt legjobb munkám. Szóval nagyon büszke vagyok rá - az egész bandára és a lemezre, de különösképpen az utolsó számra... Tényleg úgy érzem tehát, hogy eljött az idő egy kis lazításra... Talán úgy fejezhetném ki a legjobban magam, ha azt mondanám, hogy "jól vagyok lakva" - mind belsőleg, mind spirituálisan, mind zeneileg. Úgyhogy bele fog telni némi időbe, mire megint új sztorikat és izgalmakat tudok mesélni... és remélhetőleg a 2017-es évben ehhez sikerül tapasztalatot merítenem".

A Nightwish április 19-én Japán fővárosában, Tokióban lépett fel. A koncert előtt a frontember a Roppongi Rocks magazinnak adott interjút. Ebben már elárulta, hogy bandája 2017-ben egy év szünetet tart: "Igen, ez a terv. Jelenlegi turnénk utolsó koncertje októberben kerül megrendezésre. 2017-ban szabadok leszünk; 2018-ban azonban újra lesújt a bosszú!
A jövő évben valószínűleg nem is fogok zenélni; szóval ez egy minden értelemben vett szünet lesz. De egyébként még nem gondoltam végig, mivel fogok foglalkozni. Minden bizonnyal otthon leszek, és kertészkedem, gondozom a lovakat, és pihenek
".

A Nightwish május végén egy kisebb orosz-ukrán turnét bonyolított le; ezt követően pedig elindult a nyári európai fesztivál-körút, aminek keretében megrendezik a fentebb említett ünnepi bulit is. Szeptemberben Lisszabonban, Madridban és Szófiában koncertezik a zenekar; majd október 9-én visszatérnek Tokióba, ahol a világhírű Loud Park fesztiválon lépnek fel. A teljes idei turné-beosztás itt érhető el.

Mint arról beszámoltunk, a Nightwish újabb két Emma-díjat nyert idén. A banda, karrierje során mindeddig összesen 14 ilyen díjat szerzett. A finn gála történetében messze ez számít a legnagyobb sikernek.

A banda 2015. október 30-án kiadta aktuális 'Endless Forms Most Beautiful' albuma kibővített, limitált, speciális "turné-verzióját"; méghozzá egy bónusz DVD-vel. Erről bővebben itt írtunk.


Karácsony előtt megjelenhet a NIGHTWISH új DVD-je
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.