Normál verzió

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

'Starbourne Traveler' címmel adja ki új albumát a CRYSTAL EYES - itt a lemez címadó dala!

2019-11-20
A több mint negyedévszázada működő, svéd power metal banda új albumot jelentett be.

A banda új albuma a Massacre Records jóvoltából jelenik meg 2019 decemberében. A 'Starbourne Traveler' megvásárolható lesz CD-n, limitált LP-n és digitális változatokban.

A Crystal Eyes nyolcadik stúdiólemezét Fredrik Nordström keverte és maszterizálta véglegesre, a Studio Fredman falai között. A lemez borítója és dallistája így néz ki:

01. Gods Of Disorder
02. Side By Side
03. Extreme Paranoia
04. Starbourne Traveler
05. Corridors Of Time
06. Paradise Powerlord
07. Into The Fire
08. In The Empire Of Saints
09. Midnight Radio
10. Rage On The Sea

Az album első single-dala, a 'Side By Side' alább elérhető hivatalos videoklip formájában:

Az album címadó dala is meghallgatható itt:

A 'Starbourne Traveler' megjelenésével egyidőben a Massacre Records nem mellesleg újra piacra dobja a csapat két korábbi albumát is (december 6-án). Ezzel kapcsolatban is elárulják a részleteket hamarosan...

Mikael Dahl, a Crystal Eyes énekese nemrégiben az alábbi közleményt adta: "Az az oka annak, hogy az elmúlt időben kevés hír érkezett a Crystal Eyes háza tájáról, hogy egyszerűen nem volt miről hírt adni. Tavaly februárban elértünk egy olyan pontot, ahol a bandán belüli kölcsönhatás működésképtelenné válik - szinte semmiben nem értettünk egyet egymással. Ennek okán jómagam is elvesztettem zeneszerzés és zenélés iránti szenvedélyem... Pláne amikor Niclas [Karlsson, gitáros] harmadjára is úgy döntött, hogy elhagyja a bandát... na akkor már nem láttam értelmét a továbbiakban is fenntartani a zenekart ebben a formában. Híreket azért nem közöltem, mert nem szerettem volna, ha a Crystal Eyes nevének ennyi év után így vetünk véget; egyben tisztában voltam azzal is, hogy zenélés iránti vágyam egyszer még visszatér".

"Ezzel el is érkeztünk a mai napig, amikor is egy új fejezet indul a banda történetében. Miután 19 éven át együtt dolgoztunk, Claes Wikander [basszusgitáros] továbbra is a banda tagja - nélküle tényleg nem folytatnám... Két évvel ezelőtt megismertem egy dobost, akinek az enyémmel azonos zenei ízlése és jövőbeni kilátásai voltak. Természetesen azonnal jóbarátok lettünk. Amikor Claes-szel közös projektem, a Defenders Of The Faith (Judas Priest-tribute) 2014 végén új dobost keresett, lebonyolítottunk egy meghallgatást, és a fentebb említett dobos haverom volt az első, akit elhívtunk. A srác totálisan lenyűgözött minket - olyannyira, hogy azonnal felcsillant a remény egy szebb jövőt illetően. Kétségkívül ő a legjobb dobos, akivel valaha is összehozott a sors - ez pedig hatalmas inspirációt adott ahhoz, hogy visszaszerezzük a Crystal Eyes üzemeltetésének inspirációját. Köszöntsétek tehát bandánkban Henrik Birgersson-t!".

"Jelenleg leköt minket a dalszerzés - nagyon jól érezzük magunkat. Amint az idő alkalmas lesz, bemutatjuk új másod-gitárosunkat is. Addig is tekintsétek meg Henrik bemutatkozását az alábbi videóban:"

Az idő 2017 februárjában bizonyult alkalmasnak: ekkor mutatták be új másod-gitárosukat. A közlemény így szól: "A felállás immáron teljes; lévén itt van köztük új gitárosunk, Jonatan Hallberg. Jonathan-t valójában 3 évvel ezelőtt fedeztük fel - ekkor látogatott ugyanis el a stúdiónkba, hogy bandájával, az Amnesiával felvegye új demóját. Jonathan zene iránti éhsége és szenvedélye azokra az időkre emlékeztet minket, amikor még kezdőként, totális lelkesedéssel alkottuk az első Crystal Eyes dalokat. Arról nem is beszélve, hogy Jonathan-nak nagyszerű személyisége és beteg humora van; és persze egy fantasztikus gitáros, ugyebár! Tulajdonképpen már akkor meggyőzött minket, amikor egy Running Wild pólóban jelent meg a meghallgatáson. Emellett abban is biztosak vagyunk, hogy - mivel ez a srác fiatalabb, mint maga a zenekar - szétrúgja a seggünket, ha nem haladunk kellő ütemben a stúdiózással...".

A Crystal Eyes legutóbbi, hetedik nagylemeze 2014 júliusában jelent meg, 'Killer' címmel, a Massacre Records jóvoltából.


'Starbourne Traveler' címmel adja ki új albumát a CRYSTAL EYES - itt a lemez címadó dala!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.