Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

A "heavy metal dicső napjait" eleveníti fel ötödik albumán az indiai KRYPTOS zenekar - itt az új klip, a 'Mach Speed Running'!

2019-06-11
A távol-keleti metalbanda a német AFM Records jóvoltából adja ki ötödik stúdióalbumát, az 'Afterburner'-t.

A június 21-én megjelenő lemez '80-as évekre emlékeztető borítóját Bill Hauser tervezte. A lentebb látható műből nyomban ki is derül, milyen zenére számíthatunk! A Kryptos pengeéles riffekkel, gyilkos szólókkal és dühös iker-gitár témákkal hozza vissza a köztudatba a heavy metal dicső napjait. A trendek jönnek és mennek, de a Kryptos hűen kitart az old-school feeling mellett, és büszkén nyomatja "true metal" zenéjét. Minderre lentebb hallható egy friss bizonyíték, a 'Red Dawn' című dal audió-verziója.

A Judas Priest, Iron Maiden, Thin Lizzy és Accept, valamint a Coroner és a Kreator által ihletett Kryptos hű marad gyökereihez, annak ellenére is, hogy az évek során kialakították sajátos identitásukat. A banda 1998-ban alakult, az indiai Bangalore-ban - azóta a helyi "heavy metal-forradalom" zászlóvivőiként tartják számon őket. A közel két évtized során a csapat mindeddig négy, nemzetközileg is magasan elismert albumot tett le az asztalra; eközben pedig a műfaj legnagyobb neveinek kíséretében több alkalommal bejárták Ázsiát és Európát is. Az első Kryptos lemez, a 'Spiral Ascent' 2004-es megjelenése óta világszerte az egyik legkultikusabb underground metal-kiadvánnyá vált.

A banda 2008-ban kötött szerződést a kaliforniai Old School Metal Records-szal, és adta ki második, 'The Ark of Gemini' című albumát. Ezt követte az első európai körút (ők voltak az első indiai metalzenekar, akik ezen a kontinensen turnézhattak). A Kryptos később átigazolt a nevesebb AFM Records-hoz, és 2012-ben kiadta harmadik albumát, a 'The Coils of Apollyon'-t, ami az intenzív promóciónak köszönhetően még széleskörűbb hírnevet eredményezett a banda számára. 2013-ban színpadra állhattak a világhírű Wacken Open Air fesztiválon, egy évvel később pedig maga a Death Angel hívta meg őket egy közös európai turnéra.

Negyedik nagylemezük, a 'Burn Up The Night' 2016. szeptember 23-án jelent meg; ezután pedig közel három évet kellett várni az új anyagra. A Kryptos 2019-ben tért ismét vissza; méghozzá az ötödik sorlemezzel, ami az 'Afterburner' címet kapta. Ahogy az várható, ezúttal is "neon-lovagokra, földönkívüli-támadásra, vámpír motoros bandákra, boszorkányüldözésre és mágiákra" kell számítani. "Egy dolog biztos: ez az új lemez visszahozza mindazt, ami dicsővé és halhatatlanná tette a ‘80-as éveket; méghozzá egy vérbeli retro, 'Painkiller' / 'Masters of the Universe'-találkozás formájában".

Az új lemez az alábbi borítóval és dallistával jelenik meg:

01. Afterburner
02. Cold Blood
03. Dead Of Night
04. Red Dawn
05. On The Run
06. The Crimson Queen
07. Mach Speed Running
08. Into The Wind

Az előrendelési infókat itt lehet megtalálni. Íme az első három kedvcsináló, a 'Red Dawn' című szám audiója, a 'Mach Speed Running' szöveges videója és a címadó dal hivatalos klipje:


A
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.