Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Újra megjelennek a DEATH SS kultikus albumai

2019-05-14
A Skol Records bejelentette, hogy szerződést kötött a veterán olasz extrém metal bandával, annak korai albumai újrakiadása végett.

A Skol Records a nyár folyamán dobja újra piacra a Death SS klasszikus felvételeit; méghozzá négy darab limtált, dupla CD formájában.

Az újrakiadások a következők:

- 'The Story Of Death SS 1977-1984' + 'The Horned God Of The Witches' (ezeket annak idején a banda eredeti felállása rögzítette).

- 'In Death Of Steve Sylvester' + 'Black Mass' (ezeket a banda második felállása rögzítette).

- 'Heavy Demons' + 'The Cursed Concert' (ezeket a banda harmadik felállása rögzítette).

- A negyedik kiadvány egy dupla-lemezes kollekció, melyen a banda eredeti kislemezei és EP-i kaptak helyet (a '80-as / '90-es évekből).

Bart Gabriel (Cirith Ungol, Pagan Altar, Sortilege) hangmérnök révén mind a négy korong megjelenik remaszteriztált CD-n (valamint digitálisan), illetve különféle újonnan gyártott merchandise-termékek formájában.

A nemzetközi heavy metal-színtér egyik legkultikusabb zenekara, a Death SS - fennállásának három évtizede során - számtalan későbbi metalbandára gyakorolt óriási hatást. Teátrális, horrorisztikus megjelenésük, botrányos viselkedésük és black metallal ötvözött speed metal zenéjük révén világszerte felfigyelt rájuk a média, de a tagok mindvégig igyekeztek megtartani underground státuszukat.

A zenekart 1977-ben alapította Stefano Silvestri énekes (az ő monogramjából ered az "SS" toldalék). A banda felállása rövid időn belül teljessé vált, Paolo Catena gitáros, Daniele Ugolini basszer és Tomaso Castaldi dobos érkezésével. A négy tag később angolosította nevét és horrorisztikus művésznevet vett fel: Steve Sylvester a "Vámpír", Paul Chain a "Halál", Danny Hughes a "Múmia", Tommy Chaste pedig a "Vérfarkas" szerepét töltötte be. Sylvester és Chain írta meg a banda első dalait; cím szerint: 'Terror' (1977), 'Zombie' (1977), 'Horrible Eyes' (1978), 'Murder Angels' (1979) 'The Hanged Ballad' (1979).

1980-ban Claudio Galeazzi (Claud Galley, The Zombie) ritmusgitáros érkezésével öt-tagúra bővült a Death SS, és felvette 'The Horned God of the Witches' (1981) című demóját (ami a világ egyik legnagyobb underground-ritkaságává vált, mivel összesen két forgalomban lévő példány létezik belőle). A "Múmia" (akinek szerepét ekkor már Gabriele Tomassini töltötte be) 1982-ben lépett ki a bandából - helyét Claud Galley vette át. Ezzel a felállással elkészült a 'Demo II', amire olyan későbbi klasszikusok kerültek fel, mint a 'Horrible Eyes', a 'Cursed Mama' és a 'Kings of Evil'. Miután a frontember, Sylvester 1982-ben távozott a bandából, közel öt éven keresztül szünetelt a Death SS üzemeltetése; a "Vámpír" 1987-es visszatérése után azonban sorra születtek az extrém metal-történelem legnagyobb klasszikusai, mint az '...In Death Of Steve Sylvester', a 'Black Mass' és a 'Heavy Demons'; mely albumokat most gondozásba vett a Skol Records.

Hamarosan jönnek az újrakiadások részletei és az előrendelési infók... de addig is az alábbi lejátszók révén lehet feleleveníteni néhány underground-klasszikust:


Újra megjelennek a DEATH SS kultikus albumai
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.