Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Kiadta S-TOOL nevezetű bandája új albumát a Sentenced / Poisonblack frontember Ville Laihiala

2020-05-16
A veterán finn zenész, Ville Laihiala az Entwine és a Lullacry egyes tagjaival állt ismét össze.

A S-Tool (Severing Tool) zenekart - Laihiala mellett - az Entwine dobosa, Aksu Hanttu; a Lullacry basszerosa, Kimmo Hiltunen, valamint Sami Leppikangas gitáros alkotja. Laihiala elmondása szerint a 2015 óta aktív, Helsinki-beli banda zenéje alapjában véve keményebb és súlyosabb, mint a Sentenced és a Poisonblack; jóval inkább a Pantera / Entombed-vonalon mozog. A S-Tool 2017 szeptemberében adta ki debütáló, 'Tolerance 0' című albumát, aminek mostanra készült el a folytatása, az 'Exitus'.

A S-Tool 2020. május 15-én adta ki az 'Exitus' albumot, a Playground Music Records révén. Laihiala az új anyag kapcsán elmondta: “Ez az album - ahogy azt a címe is elárulja - nihilizmussal szolgál a hallgatóknak. Exitus. Exit. Elmúlás. Halál...".

A banda bemutatkozó, 'Tolerance 0' című albuma meglehetősen pozitív fogadtatásban részesült Skandináviában - Finnországban például szinte minden rádió felkapta és rendszeresen sugározta a lemez 'Hammering' című single-dalát. A 'Tolerance 0' az európai kiadás mellett megjelent Japánban is, ahol azonnal a digitális toplista élére kúszott.

Ezeket a sikereket igyekszik megkoronázni a banda az új, 'Exitus' című albummal, ami itt rendelhető elő bakeliten, kazettán és CD-n.

Lentebb meghallgatható két ízelítő dal az új lemezről:

A S-Tool - az új album promótálásaképpen - bejelentett egy exkluzív, online live-stream koncertet, amit július 31-én rendeznek meg, a Helsinki Kultúrház színpadán. A virtuális rendezvényre - melynek végén élőben lehet beszélgetni a bandatagokkal - itt lehet jegyeket vásárolni.

A S-Tool hivatalos Facebook-oldala itt érhető el: www.facebook.com/stoolofficial


Kiadta S-TOOL nevezetű bandája új albumát a Sentenced / Poisonblack frontember Ville Laihiala
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.