Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

BLACK OAK COUNTY - megszületett a dán hard rockerek második albuma; itt a második videoklip, a 'Wasted Life'!

2019-03-13
A dán Black Oak County együttes bemutatta új, 'Theatre of the Mind' című albuma borítóját, és közzétette annak első két single-dalát.

Habár még csak 2012 óta létezik a Black Oak County zenekar, a srácok ezidő alatt komoly hatást gyakoroltak a szülővárosuk, Esbjerg környékére, és Dánia nyugati partjainak rock-mozgalmára. Energikus performanszaik és tökös, laza stílusuk többek közt a legendás D-A-D (Disneyland After Dark) zenekar figyelmét is felkeltették (közös turnéra hívták a fiatalokat), de a világhírű pedál-gyártó T-Rex Effects is szponzorálásába vette az együttest. A Black Oak County 2016 tavaszán kötötte meg első lemezszerződését; mégpedig a Target Records és Mighty Music kiadókkal. A cél innentől kezdve egyértelmű: leigázni a nemzetet és egész Európát!

2016 augusztusának elején megjelent a csapat első single-dala, a 'Mad Dog', és az ahhoz tartozó videoklip, ami "249 másodpercben foglalja össze mindazt, amiről napjaink hard rock zenéjének szólnia kellene: torzított gitárok, lendület, agresszió és felejthetetlen refrének". A lent meghallgatható dal tökéletes előzetese mindannak, ami 2017 januárjára volt várható - ekkor jelent meg ugyanis a Black Oak County első nagylemeze!

A zenekar rövid, de sikeres története 2018-ban érkezett újabb fejezethez: bemutatták ugyanis a második nagylemez első single-dalát, a 'Pretty Pistol'-t (lentebb ez is elérhető). Az új esztendő első napjaiban pedig bejelentették: második stúdióalbumuk 'Theatre of the Mind' címmel lát napvilágot április 26-án, a dán Mighty Music kiadó jóvoltából. A 2019-es albumot a neves Jacob Hansen (Amaranthe, Pretty Maids, Volbeat, stb.) producelte; keverését és maszterizálását pedig Jonas Haagensen látta el.

"Érzésünk szerint második albumunkkal sikerült beteljesíteni mindazt, amiről ezt a banda szól. Mindig egyre keményebben, egyre nagyobb figyelemmel koncentrálva haladunk a végcél felé. Ez a lemez mindenképpen egy hatalmas mérföldkő számunkra; már csak atekintetben is, hogy nemrég trióvá vált felállásunk... Nagyon boldogok és elégedettek vagyunk - alig váruk már, hogy mindenki hallhassa ezt a művet. Reméljük, nektek is épp annyira fog tetszeni az új lemez, mint saját magunknak!" - közölte a banda.

A 'Theatre of the Mind' megjelenik CD-n, bakeliten és digitálisan is.

Lentebb ízelítőképpen elérhető a fentebb említett 'Pretty Pistol' single, valamint az újonnan megjelent 'Wasted Life' dal videoklipje.

A banda tagjai a következők:

Niels Beier - gitár, ének
René Hjelm - basszusgitár
Mike Svendsen - dobok


BLACK OAK COUNTY - megszületett a dán hard rockerek második albuma; itt a második videoklip, a 'Wasted Life'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.