Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

UNCURED - bemutatta 'Antivenom' című videoklipjét Max Portnoy új prog-metal bandája

2016-09-27
Mike Portnoy (ex-Dream Theater) fia bemutatkozott az Uncured együttesben is.

A Next To None együttes sikeres debütálása után a dobos Max Portnoy egy újabb ígéretes tinédzser bandában tűnt fel. Az Uncured együttest egy gitáros / basszusgitáros testvérpár, Rex Cox (16) és Zak Cox (18) alapította. A kisebbik Portnoy-t (aki 17 éves) azután hívták meg a bandába, hogy megírták bemutatkozó EP-jük alap-témáit. Annak ellenére, hogy tizenéves fiatalokról van szó, az Uncured zenéje meglepően technikás és komplex.

Az Uncured mindhárom tagja azért iratkozott ki a középiskolából, hogy zenei karrierjét járassa csúcsra. Elkötelezettségük megmutatkozik első lemezük, a 'Spontaneous Generation' dalain, melyek annak ellenére, hogy instrumentális tételek, a banda brutális riffek, gitár-témák és dobszólók révén, a '70-es évek klasszikus hard rock muzsikájától kezdve mindenféle keményzenei máfajt felvonultat. Kritikusok szerint az Opeth és Between The Buried And Me volt a legnagyobb hatással a fiatalokra; de dalaikon ezek mellett erősen old-school Pink Floyd / Hendrix-hatás is érezhető.

Az Uncured a Conclave Studio Records jóvoltából adja ki első EP-jét, a 'Spontaneous Generation'-t, (október 13-án); 2017 elején pedig - egy nagyszabású turné keretében nekivágnak az Államoknak.

A zenekar első dal- és klip-premiere az EP-n szereplő 'Antivenom' című számhoz fűződik:

Bővebb infók a bandáról: www.uncuredband.com


UNCURED - bemutatta 'Antivenom' című videoklipjét Max Portnoy új prog-metal bandája
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.