Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt a KOBRA AND THE LOTUS új dala / videoklipje, a 'Thundersmith'!

2019-09-18
A kanadai hard rocker Kobra And The Lotus zenekar szeptember 20-án jelenteti meg új nagylemezét, az 'Evolution'-t.

A 2017-es 'Prevail I' és a 2018-as 'Prevail II' folytatásaként megjelenő 'Evolution' albumot 2019. szeptember 20-án adja ki a Napalm Records.

A banda új nagylemeze "új tűzzel" van ellátva, ami azt jelenti, hogy "szárnyaló gitár-riffek, menetelő dob-ütemek, valamint Kobra Paige énekesnő bombasztikus, lélekkel teli hangja" képezi a zene alapját. "A banda ezúttal levetette a múlt klisét és formuláit, és előállt egy gazdag hangzású, hátrok nélküli, kötetlen metal-albummal, melynek annak ellenére, hogy minden dala potenciális sláger, tele van intenzitással és tökösséggel".

Az 'Evolution' "kétségkívül a banda eddigi legintenzívebb, legmagabiztosabb anyaga". A csapat ezúttal a híres Michael "Elvis" Baskette-et (Alter Bridge, Linkin Park, Slash, Sevendust) választotta producernek.

"Új munkánk hangolja be a jövő zenéjét számunkra. Muzikálisan természetesen egy kemény anyagról van szó - egyaránt van benne showman-ség és tökösség, de ugyanakkor könnyen befogadhatóak a dalok. Fejet hajtunk a ránk legnagyobb hatással lévő bandák előtt, de egyúttal teszünk egy lépést előre. Ez számunkra az újjászületés és az újonnani felfedezés. Célunk az volt, hogy erős identitást építsünk, és frissé tegyünk mindent. De persze továbbra is mi vagyunk a Kobra And The Lotus; ezek vagyunk mi" - mondta Paige.

"Kijelenthető, hogy korábban sosem csináltunk még egy olyan lemezt, mint az 'Evolution'. Az interneten dobáltuk egymásnak a demókat oda-vissza, de néhány ötletet már a stúdióba vonulás előtt leteszteltünk. Vagyis ezen album esetében közösen dolgoztunk dalszerzés közben; így sikerült összeütköztetnünk mindent, ami minket jellemez - egyesével és kollektíve. Érzésünk szerint ez az eddigi legfrissebb, legüdébb és leginkább időtálló albumunk" - tette hozzá az énekesnő.

Az 'Evolution' borítója és dallistája így néz ki:

01. Evolution
02. Burn!
03. We Come Undone
04. Wounds
05. Thundersmith
06. Circus
07. Wash Away
08. Liar
09. Get The F*ck Out Of Here
10. In The End
11. Tokyo (japán bónusz track)

Az előrendelési infók itt találhatók meg.

Az album első single-dala a 'Burn!', ami lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában. Ennek kapcsán Kobra elmondta: "Azokról az indokokról szól ez a szám, amikkel az önmagunkat visszatartó erőt jellemezzük. Szó szerint el kell égetnünk ezeket az érzéseket, kifogásokat, magyarázatokat és akadályokat ahhoz, hogy ténylegesen saját magunk lehessünk. A személyes növekedésről, fejlődésről és "megérkezésről" van tehát itt szó. Jómagam részéről ez sikeresen összejött. Ez a szám pedig az újjászületés szimbóluma".

A 'Burn!' gitáros playthrough-videója itt elérhető:

A második nyilvános nóta, a 'Get The F*ck Out Of Here' szöveges videó formájában érhető el lentebb. Ennak kapcsán Paige elmondta: "Nagyon izgatottak vagyunk, mivel ezt a dalt azért készítettük, hogy felturbózzuk az embereket, és komoly fordulatokat vigyünk ebbe az albumba. Poénos módon próbáltuk feldolgozni a rosszul végződő kapcsolatokat, melyek megemésztéséhez csak egy felfogás ildomos: ez pedig a "GTFO!". Használjátok bátran minden nap!".

A harmadik single, a 'Thundersmith' szöveges videó formájában tekinthető meg lentebb:

A Kobra And The Lotus augusztus végétől november elejéig Észak-Amerikában turnézik. A körúton az egykori Skid Row énekes Sebastian Bach bandája is részt vesz (akik teljes egészében előadják a klasszikus 'Skid Row' albumot). A turné hivatalos plakátja így néz ki:


Itt a KOBRA AND THE LOTUS új dala / videoklipje, a 'Thundersmith'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.